A sportfogadás egy olyan tevékenység, melynek elődje egészen az ókorra visszavezethető, hiszen már a gladiátorok versenyein is fogadtak az emberek a mérkőzés végeredményére. Idővel mind a civilizáció, mind pedig a sportok is nagymértékben modernizálódtak és fejlődtek, ezáltal pedig a piacok, témakörök és fogadási lehetőségek is bővültek, így számos opció közül választhatunk, hogy hol, és hogyan szeretnénk fogadni a kedvenc sportjainkra. Alábbi cikkünkben megosztunk néhány hasznos információt, hogy kezdőként hogyan indulhatsz el a sportfogadás világában.

Útmutató a fogadásokhoz

A legtöbb magyar platformon elérhetőek tanácsok a fogadásokra vonatkozóan. Azonban a hasznos információkat ajánlott inkább elemzőktől és szakértőktől megfogadni, hiszen az jóval hitelesebb. Ezenkívül kezdők számára hasznos tanács, hogy érdemes a legnépszerűbb, és legjobb sportfogadási oldalak platformján megtenni a téteket, hiszen azok a legmegbízhatóbbak. Ez azért fontos, mert ha megbízol a bukmékerben, akkor akár több évig is tudod használni a szolgáltatásait, ráadásul a megbízhatóság általában minőséggel is társul. A minőséget a sport- és bónusz kínálatban, illetve az elérhető fizetési rendszerekben kell keresni. Amennyiben az adott oldal rendelkezik ezekkel, akkor egy minőségi bukmékerről van szó.

Piacok

Fogadás tekintetében sok opció rendelkezésünkre áll, melyek mára már jóval több elemből állnak, mint régen. Természetesen ahogy fejlődött a világ, úgy formálódtak a sportok is, ebből következik például az, hogy ma már egyéb eseményekre is lehet fogadni, például díjátadókra vagy politikai eseményekre. A legtöbb fogadó ennek ellenére inkább sportokra fogad, hiszen azok sokkal izgalmasabbak, ráadásul a minőségi bukmékerek oldalain élő közvetítésben is meg lehet tekinteni az adott meccset. A sportfogadások népszerűsége annak köszönhető, hogy a legtöbb szerencsejátékos egyébként is nézné a sport meccseket, ami azt eredményezi, hogy az eredményekre való fogadás sokkal izgalmasabbá teszi a meccsnézést.

Népszerű sportok, melyekre tudsz fogadni:

  • Labdarúgás
  • Kézilabda
  • Tenisz
  • Jégkorong
  • Amerikai futball
  • Kosárlabda
  • Baseball
  • Vegyes harcművészetek (box, MMA, stb.)
  • Motorsport (NASCAR, Forma-1, stb.)

Milyen témakörökben lehet fogadni a bukmékerek oldalain?

Az, hogy mikre szeretnél fogadni egy adott sporton belül, az sok tényezőtől függ. Fogadhatsz például Spread-ben, amely azt jelenti, hogy az adott fogadóiroda kioszt egy számot, mely az adott sporton belül versenyző két csapatot érinti. A szám az egyik csapatot hátrányban, a másikat előnyben részesíti, ezáltal az egyik nagyobb valószínűséggel fog nyerni. A meccs végeredménye határozza meg, hogy a fogadó mely csapatra ad pontot, melyikre pedig vesz el. Ezenkívül nagyon népszerű fogadási forma a végeredményre való tétrakás, a teljes fogadások (fölött vagy alatt), ezenkívül az ajánlattételi fogadások is népszerűek. 

Érdekesség, hogy sokan azért választják a teniszt fogadási sportnak, mert ott kevesebb tényezőn múlik a végeredmény, hiszen általában két játékos küzd meg egymással, így bármelyikre fogadunk, nagyobb az esélyünk arra, hogy a kettő közül valamelyik győzelmét eltaláljuk. Talán nem meglepő, hogy fogadások terén a futball a legnépszerűbb sport, tekintve hogy a világ legtámogatottabb és legnézettebb sportja. A labdarúgásra való fogadások során amennyiben kezdők vagyunk, eleinte érdemes pontszerzésre fogadni, ezt nevezik egyenes fogadásnak. Ez azt jelenti, hogy az általad választott csapatnak egy előre meghatározott eredménnyel (pontszámmal) kell megnyernie a meccset.

Mire fontos figyelni?

Tájékozódás

Amennyiben a tájékozódás fontosságát tekintjük, akkor nem csak arra kell gondolni, hogy a forrásoknak, amelyekből elsajátítjuk az alaptudást, hitelesnek kell lenniük. Fontos, hogy miután kiválasztottuk az általunk kedvelt sportot, fogadás előtt a versenyző csapatokról is tájékozódjunk. A csapatok ismerete segíteni fog abban, hogy pontosabb elemzéseket végezzünk, és az esélyek alapos kiszámítását is elősegíti.

Megbízható bukméker

Egy biztonságos bukméker arról ismerhető fel, hogy elsősorban feltünteti az oldal alján, hogy milyen kötelező engedélyekkel rendelkezik. Ezek az engedélyek garantálják a játékos személyazonosságának, adatainak és banki információinak védelmét. Ezenkívül a választható fizetési opciókat is érdemes megtekinteni, mivel a bukmékernek kötelessége feltüntetni pár alap információt a módokról, többek között azt is, hogy mennyi időbe telik a tranzakció átfutási ideje, valamint az egyéb fizetési költségeket, és limiteket is kötelező feltüntetni.

Hosszútávú tervezés

A hosszú távú tervezések és statisztikavégzések fontosak ahhoz, hogy a fogadásod sikeres legyen. Szánj időt az alapos tervezésre, és eleinte inkább kisebb összegben fogadj, mert amennyiben sikeresek a fogadásaid, az motivációt adhat a későbbiekben.

(X)