Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Veszélyesen vagánykodott egy autós Szigetszentmiklóson

Filmekbe illő módon, kézifékkel farolt be tanuló matricás autójával a ház elé egy sofőr Szigetszentmiklóson. A videó a cikkünk alján nézhető meg.

A nem mindennapi pillanatot egy másik autóba épített fedélzeti kamera rögzítette, ennek az autónak a sofőrjének a fékre is kellett lépnie a másik autó vagánykodása miatt.

A felvételen jól látszik, hogy a kamerás autó éppen befordul a mellékutcába, amikor tempósan vele szemben érkezett a Daewoo Matiz.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kisautó sofőrje egy kézifékes manőverrel majdnem 180 fokos fordulatot csinált, majd picit korrigált és megérkezett.

Ennek a rallyversenyzőkhöz méltó manővernek semmi helye sincs az utcán, a forgalomban, ugyanakkor érdemes tudni, hogyan lehet ilyen gyorsan megfordítani az autót.

Egy szakértő szerint sima útfelület kell hozzá, a gumik pedig legyenek rendesen felfújva, különben az autó felborulhat. Amikor megy az autó hirtelen el kell rántani a kormányt, ezzel egy időben pedig be kell húzni gyorsan a kéziféket, ekkor a videón látható módon megperdül az autó.

A menővert sokat kell gyakorolni, hogy ilyen látványosra sikerüljön, ezért a videón szereplő sofőr biztosan nem először csinálja a kézifékes fordulást az általunk megkérdezett szakértő szerint, Javasoljuk, hogy ezt a manővert ne próbálgassák az utcán, a forgalomban.

Kiemelt kép: részlet a videóból

Exit mobile version