Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„Valakik megölték Katát, amikor ő is a lakásban tartózkodott” – édesanyját hívta meggyilkolt barátnője mellől Dániel, az asszony szerint fia ártatlan

A bíróság szerint Cs. Dániel 2019-ben, azért végzett Katával, mert a lány szakítani akart vele. A fiatalember a gyilkosság után Kata kőbányai lakásából elmenekült, összeszedte újpesti lakásában lévő holmiját, majd vonatra szállt. A rendőrség Németországban fogta el a fiatalembert. Dániel édesanyja most azt mondja, biztos benne, hogy nem a fia végzett a lánnyal. 

Életfogytiglanra ítélték

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, a múlt héten életfogytig tartó fegyházra ítélték Cs. Dániel Márkot, aki 2019 nyarán brutális módon végzett az eladóként dolgozó volt barátnőjével, K. Katával Kőbányán. Lány apja a bíróságon elmondta, hogy ő kifejezetten kérte, hogy a szakítás után Kata ne találkozzon a férfival. Érezte, hogy baj lesz belőle.

Szakított párjával 

K. Kata szakított az őt rettegésben tartó férfival, azonban ő többször is azzal fenyegette, hogy megöli, ha elhagyja. A tragédia napján, a férfi azzal az indokkal ment fel a lányhoz, hogy elvigye a szakítás után nála maradt holmijait.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Birtokolta a lányt

A meggyilkolt lány nővére a korábbi tárgyaláson részletesen mesélt a húga és a férfi szakításának körülményeiről. Azt mondta, hogy a férfi valósággal birtokolta a húgát, és mindig kitalált valamit, hogy ne tudjanak találkozni. A meggyilkolt lány apja azt mondta, hogy a lánya 19 éves korában költözött Kőbányára, és viharos volt a kapcsolata a férfival, akivel a lánya többször is vitatkozott, főként a férfi megszállottsága és féltékenysége miatt.

Nagymamájával élt

Cs. Dániel a nagyszüleivel lakott Újpesten. Szüleivel nem ápolt jó kapcsolatot. Édesanyja Angliában él két kistestvérével, nem beszélt vele túl gyakran, az apjáról pedig évek óta nem hallott. Most megszólalt Dániel édesanyja, aki szeretne hinni fia ártatlanságában. 

Felhívta az anyját

Bár Beatrix és Dániel jó ideje nem egy országban élt, kapcsolatuk szoros volt. Dániel többször járt az édesanyjánál Írországban, de leginkább telefon tartották a kapcsolatot, naponta beszéltek egymással. A fiatal a bajban is azonnal az édesanyjához fordult.

A holttest mellől hívta

„Kata halálának éjjelén egyszer csak csörgött a telefonom, Dani volt a vonal végén. Kata lakásából hívott, a meggyilkolt barátnője mellől telefonált. A legmélyebb álmomból ébredtem, először fel sem fogtam, amit a fiam mond. Utána próbáltam hívni Katát is, de már nem vette fel” – mondta a Blikknek az asszony. 

„Valakik megölték Katát”

„Aztán Dani újra hívott, akkor már éber voltam. Elmondta, hogy nagy bajban van, valakik megölték Katát, amikor ő is a lakásban tartózkodott. Próbáltam megnyugtatni, de borzalmasan zaklatott volt. Hozzám akart kijönni, azért hagyta el Magyarországot. Megbeszéltük, hogy nincs miért menekülnie, így átküldte a pontos adatokat a hollétével kapcsolatban. Közben vette fel velem a kapcsolatot a magyar rendőrség, azt mondták, ha kell, helikoptert küldenek a fiamért. Erre nem volt szükség”

Az asszony szerint nem szakítottak

Az asszony azt állítja, fia és a tragikus sorsú lány nem szakítottak, sőt, ő úgy tapasztalta, hogy nagyon is jóban vannak. „A fiam korábban vett ágyat Kata lakásába. Pontosan tudom, hiszen én utaltam át rá a pénzt. Beszéltem is mindkettőjükkel akkor, és semmi jelét nem éreztem, hogy rosszban lennének. Nagyon szerették egymást. Katát nekem is bemutatta Dani. Aranyos, helyes lány volt, borzalmasan sajnálom, ami vele történt. Dani soha nem volt agresszív, sőt, inkább kihátrált a konfliktusokból. Több nyelven folyékonyan beszél és imád olvasni. A börtönben filozófiai témájú írásokat tanulmányoz”. 

Vallomást akart tenni

Beatrix szerint több olyan körülménye is volt a gyilkosságnak, amely a fia ellen szólna, de ezeket valamiért nem vette figyelembe a nyomozóhatóság. Az asszony már az elsőfokú tárgyalás alatt szeretett volna vallomást tenni, de nem idézték be a bíróságra. Reméli, hogy másodfokon elmondhatja a maga verzióját. A fia ítélethirdetésére azért nem jött el, mert Dániel ezt kérte tőle. A férfi félt, hogy az anyja és a nagymamája nem bírná ki lelkileg, amikor a bíró kihirdeti a verdiktet. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Exit mobile version