Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Valóban van értelme a világító cipőnek?

Talán az egyik legmodernebb és legjobb megoldás a gyermekek számára a világítós cipő. Mindegy, hogy kicsikről vagy kamasz lurkókról van szó, körükben igen népszerűek ezek a feltűnő darabok.

Világító cipőben garantáltan boldogan trappolnak végig az egész utcán, az oviban vagy a suliban, hiszen vagánynak és menőnek érzik majd magukat. Emellett a kis barátaik is a csodájára fognak járni ezeknek a trendi lábbeliknek. Lássuk, hogy valóban van-e értelme világítós változatot beszerezni nekik!

A modellek eredete

A mostani 30 év feletti generációnak nem nehéz visszaemlékeznie az 1990-es évekre, amikor megkezdődött a világítós cipők iránti őrület. 1992-ben bukkantak először fel az ilyesfajta tornacsukák, bár ezeknek az akkori változata még igen kezdetleges technológiával készült. A mostanában kapható Borgo.hu világító cipők azonban sokkal többre képesek, mint az akkori kollekció darabjai. Akkortájt még kizárólag a saroknál voltak láthatóak a LED jelek, amikor a gyermek lába a földet érte. Ennek azonban bőven voltak hibái, hiszen elemmel működtek, így nem volt túl megbízható azok töltöttsége. Sok szülő aggódott a higanytartalom miatt, így a tengerentúlon volt olyan állam, ahol teljesen be is tiltották őket. 

Manapság azonban már nincs ilyen kockázat, hiszen az elemekről lemondtunk, helyettük sokkal jobb technikával készülnek ezek a lábbelik. Az elmúlt három évtizedben annyit fejlődtek, hogy mára már jóval mutatósabbak, praktikusabbak és biztonságosabbak, mint a ‘90-es években. 

De miért a világító cipő?

Ezek a típusok általában tornacipő, edzőcipő, esetleg csizma formájában készülnek, de akadnak már más verziók is, amelyek világítanak. A talprészen elhelyezett LED-es panelek mozgásra, de akár állandó jelleggel is onthatják magukból a fényt. A kreativitásnak tehát csak a képzelet szab határt.

Nehogy azt hidd, hogy csak a gyerekek szeretik ezt a kollekciót! Manapság már a felnőtteknek is készülnek hasonló, világítós megoldású cipők, amikkel bármikor fel tudsz dobni egy-egy parti outfitet. Gyerekeknél azonban igen hasznos tud lenni egy esti séta alkalmával, hiszen mivel világít a lábbeli, sokkal biztonságosabbá válik velük a közlekedés. 

Ki lehet kapcsolni a világító cipőket?

Nehéz megmondani, hogy a gyártmányokat milyen módon vagy egyáltalán ki lehet-e kapcsolni. Sokszor költséghatékonyabb úgy készíteni őket, hogy nincs arra lehetőség, hogy az ember kikapcsolja a funkciót. Vannak azonban gyártók, akik figyelmet szentelnek arra, hogy egy apró gomb segítségével meg tudjuk szüntetni a fényeket. Sokszor ugyanis igen zavaró lehet, ha a lábbeli folyamatosan villog, az iskolában sem biztos, hogy örülnek neki. Más kérdés, hogy megéri-e a felárat egy ilyen csuka. Vannak ugyanis USB-kábellel tölthető megoldások, amik sokkal jobban bírják a strapát, így akár a többi testvér lábára is jó lehet a későbbiekben. 

Érdemes tehát ebből is a minőséget választani, így esélyt adsz annak, hogy nem kell majd pár hónap múlva kidobni vagy szimplán elajándékozni a gyermek kedvenc cipőjét.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version