Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Valóra vált minden szülő rémálma: az osztálykiránduláson felejtették a diákokat, a tanárnak fel sem tűnt, hogy nincs meg mindenki

View from sightseeing bus from inside to outside. Motion. Toning. Travel Concept.

Az egyik kecskeméti általános iskolában való vált minden szülő rémálma, az osztálykiránduláson ugyanis a tanárok több gyereket is ott felejtettek.

Két gyereket ott felejtettek

A döbbenetes esetről a Blikk számolt be, mint írják a gyerekeket Eger, Szilvásvárad és a Szalajka-völgy környékére vitték kirándulni. A lapnak az egyik szülő mesélte el a történteket, aki elmondta, hogy miután a csapat elindult haza, bizonyos idő eltelte és távolság megtétele után észrevették, hogy két gyerek ott maradt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem a tanárnak tűnt fel

A szülő arról is beszámolt, hogy mindez nem is a gyerekekért felelős tanárnak tűnt fel, hanem egy diáktársuk vette észre, hogy ketten ott maradtak. Ezután visszafordultak, szerencsére megtalálták az elveszett diákokat, a szülő azonban felháborodott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Tanári felelősség?

„Rájuk bízzuk a gyermekeinket, és így vigyáznak rájuk? Mi van, ha történt volna valami azzal a két gyerekkel? Hogy számoltak volna el a szülőknek? Hol maradt a névsorolvasás, létszámellenőrzés, vagy az utaslista? Tanári felelősség? Természetesen figyelmeztették a diákokat, hogy fel ne merjék tenni az esetet egyik közösségi oldalra sem. Vajon miért?” 

A tankerület válaszolt

A portál kereste az érintett iskola igazgatóját is, ám ő az illetékes tankerületi központhoz irányított. A Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Zsámboki Anna a lap az alábbi tájékoztatást adta:

Félreértés

„A Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 7. évfolyama 2022. május 17-én közös osztálykiránduláson vett részt Egerben és környékén, a létszám miatt 2 autóbusszal. A kirándulás során 2 tanuló kérte, hogy hazafelé a másik autóbuszban utazhasson, azonban az indulási időpont félreértése miatt arra a járműre sem szálltak fel. Az indulást követően kiderült a félreértés, az osztályfőnök azonnal telefonon beszélt az érintett tanulókkal, akik a megállóban maradtak, amíg a busz visszaérkezett értük. A programról mindenki rendben hazaérkezett. Az intézményvezető megkezdte az ügy kivizsgálását.”

Nincs jogszabály

Az is kiderült, hogy a külföldi utak esetén már szabályozták, ám a belföldi osztálykirándulások esetén nincs jogszabály arra, hogy bizonyos létszám felett hány tanárnak kell kísérőként a csoporttal tartania.

Ez is érdekelhet:

“Nem tudom mit kell ilyenkor tenni, nem tudom hogyan lehetne könnyebb” – összeomlott VV Krisztián édesanyja, miután az RTL sztárja kivette magát az ablakon és meghalt

Sérelemdíj?

A Blikk egy szakértőt is megkérdezett, hogy szerinte kiskorú veszélyeztetése valósul-e meg akkor, ha a tanár a feladatából eredető kötelességet súlyosan megszegi. „Felmentéssel járhat, ha valaki menthető figyelmetlenségből, esetleg tévedésből kis mértékben veszélyezteti a gyerek testi épségét vagy érzelmi fejlődését. Ettől függetlenül polgárjogi következménye lehet az ügynek. Akár sérelemdíjat is megítélhetnek a családnak, de ebben az esetben nekik kell bizonyítani, hogy a gyerekben milyen lelki sérülések keletkeztek” – magyarázta a lapnak dr. Tran Dániel, az ügytől független jogász. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció

Exit mobile version