Site icon BudaPestkörnyéke.hu

10 dolog amiért jó Budapest környékén, az agglomerációban élni

Kiköltözni Budapestről igazi nagy kaland. Sok új embert ismersz meg, rengeteg új szokásod lesz és az életed is alapvetően megváltozik. Élj az új lehetőségekkel és fordítsd a hasznodra őket. Az alábbi 10 dolog biztosan megérkezik az életedbe, ha Budapest környékére költözöl.

1. Jó levegő

Talán elcsépeltnek hangzik, de az igazság az, hogy Budapesten kívül valóban jobb a levegő minősége. Ez a légszennyezettségi térképeken is jól látszik. A Budai hegyekben vagy a Gödöllői-dombság településein pedig igazi erdőillatot hoz a szél.

2. Gyerekbarát környezet

Egy udvarban, saját kertben felnőni összehasonlíthatatlanul jobb és biztonságosabb, mint egy belvárosi játszótéren, a betonrengetegben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

3. Kert-fitness

Már egy 500 négyzetméteres udvarban is annyi tennivalód lesz a söprögetéssel, fűnyírással, kertápolással, virágültetéssel, metszéssel és még mi mindennel, hogy észrevétlenül égeted a kalóriákat.

4. Ezermester lesz belőled

Egy villanykapcsoló csere, vagy egy apró javítás? Egy mester ki sem megy hozzád húszezreskénél olcsóbban és még várni is kell rá. A Youtube segítségével rövid időn belül azon kapod magad, hogy tapétázni, festeni és csempézni is megtanultál és a környék összes barkácsboltját ismerni fogod.

5. A saját paradicsomodat eheted

Jól hangzik, de az esetek többségében az általad megtermelt pár szem paradicsom sokkal drágább lesz a zöldségesnél kaphatónál, mégis imádni fogod. Aztán ültetsz paprikát és cseresznyefát is. Jó móka lesz!

6. Házikedvenceknek való vidék

A kutyák és a macskák számára ideális egy kertes ház. Kedvükre szaladgálhatnak, a kutyus ugatása pedig még hasznos is lesz ha megtanulja: csak akkor ugasson, amikor kell.

7. Városlakó maradhatsz

Nem kell lemondanod a belvárosi partikról, rendezvényekről. Ha lecsúsztál az utolsó HÉV-ről, vonatról vagy buszról van sofőrszolgálat és taxi. A 20 kilométeres agglomerációba átlagosan 7 ezer forintért visznek haza.

8. Állatszakértő leszel

Garantáltan megismerkedsz a kertben sünivel, vakonddal, nyesttel, menyéttel, a kiválasztottak borzzal, vaddisznóval, rókával és őzekkel na meg a szomszédok macskáival. A házban hozzászoksz a pókokhoz, és tudod mikor jönnek tavasszal a hangyák, de azt is tudni fogod mit kell velük, ellenük tenned.

9. Helyi közösség

A szomszédokat ismered, figyeltek egymásra, ha jóban vagytok átjártok egymáshoz. A helyi CBA pénztárosai megismernek a hentes pedig tudja mit kérsz majd hétvégére. A tősgyökeresek a helyi Facebook csoportban felismernek, mert szerintük a magadfajta betelepülők miatt van dugó, meg amúgy is csak a baj van veled.

10. Letisztul a baráti köröd

Amikor kiköltözöl az agglomerációba életmódot váltasz. Sok belvárosi barátod lemorzsolódik, csak azok járnak majd ki hozzád, akiknek tényleg fontos vagy.

Kiemelt kép: illusztráció                                                                                                                                                       ,

Exit mobile version