Kiköltözni Budapestről igazi nagy kaland. Sok új embert ismersz meg, rengeteg új szokásod lesz és az életed is alapvetően megváltozik. Élj az új lehetőségekkel és fordítsd a hasznodra őket. Az alábbi 10 dolog biztosan megérkezik az életedbe, ha Budapest környékére költözöl.

1. Jó levegő

Talán elcsépeltnek hangzik, de az igazság az, hogy Budapesten kívül valóban jobb a levegő minősége. Ez a légszennyezettségi térképeken is jól látszik. A Budai hegyekben vagy a Gödöllői-dombság településein pedig igazi erdőillatot hoz a szél.

2. Gyerekbarát környezet

Egy udvarban, saját kertben felnőni összehasonlíthatatlanul jobb és biztonságosabb, mint egy belvárosi játszótéren, a betonrengetegben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

3. Kert-fitness

Már egy 500 négyzetméteres udvarban is annyi tennivalód lesz a söprögetéssel, fűnyírással, kertápolással, virágültetéssel, metszéssel és még mi mindennel, hogy észrevétlenül égeted a kalóriákat.

4. Ezermester lesz belőled

Egy villanykapcsoló csere, vagy egy apró javítás? Egy mester ki sem megy hozzád húszezreskénél olcsóbban és még várni is kell rá. A Youtube segítségével rövid időn belül azon kapod magad, hogy tapétázni, festeni és csempézni is megtanultál és a környék összes barkácsboltját ismerni fogod.

5. A saját paradicsomodat eheted

Jól hangzik, de az esetek többségében az általad megtermelt pár szem paradicsom sokkal drágább lesz a zöldségesnél kaphatónál, mégis imádni fogod. Aztán ültetsz paprikát és cseresznyefát is. Jó móka lesz!

6. Házikedvenceknek való vidék

A kutyák és a macskák számára ideális egy kertes ház. Kedvükre szaladgálhatnak, a kutyus ugatása pedig még hasznos is lesz ha megtanulja: csak akkor ugasson, amikor kell.

7. Városlakó maradhatsz

Nem kell lemondanod a belvárosi partikról, rendezvényekről. Ha lecsúsztál az utolsó HÉV-ről, vonatról vagy buszról van sofőrszolgálat és taxi. A 20 kilométeres agglomerációba átlagosan 7 ezer forintért visznek haza.

8. Állatszakértő leszel

Garantáltan megismerkedsz a kertben sünivel, vakonddal, nyesttel, menyéttel, a kiválasztottak borzzal, vaddisznóval, rókával és őzekkel na meg a szomszédok macskáival. A házban hozzászoksz a pókokhoz, és tudod mikor jönnek tavasszal a hangyák, de azt is tudni fogod mit kell velük, ellenük tenned.

9. Helyi közösség

A szomszédokat ismered, figyeltek egymásra, ha jóban vagytok átjártok egymáshoz. A helyi CBA pénztárosai megismernek a hentes pedig tudja mit kérsz majd hétvégére. A tősgyökeresek a helyi Facebook csoportban felismernek, mert szerintük a magadfajta betelepülők miatt van dugó, meg amúgy is csak a baj van veled.

10. Letisztul a baráti köröd

Amikor kiköltözöl az agglomerációba életmódot váltasz. Sok belvárosi barátod lemorzsolódik, csak azok járnak majd ki hozzád, akiknek tényleg fontos vagy.

Kiemelt kép: illusztráció                                                                                                                                                       ,