Site icon BudaPestkörnyéke.hu

18 koronavírussal fertőzött dolgozót találtak a Budavári Önkormányzatnál

V. Naszályi Márta polgármester egy sajtótájékoztatón közölte, hogy 18 munkatársuk koronavírus tesztje lett pozitív. Ez öt százalékos fertőzöttségi arányt jelent az önkormányzat dolgozói között.

Az 1. kerületi önkormányzat megkezdte a polgármesteri hivatalnál és valamennyi intézményénél, cégénél dolgozó munkatársainak szűrését – jelentette be V. Naszályi Márta polgármester online sajtótájékoztatón. Hozzátette: a 360 munkatársból 18-nál találtak fertőzést az első szűrésen.

A fertőzöttek nem egy intézményből vannak, hanem eloszlanak az önkormányzat különböző cégei-intézményei között. Nincs tünetük, jól érzik magukat, van, aki már gyógyul, van, aki még az elején van a betegségnek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Azokban az esetekben, ahol a fertőzött munkatárs kapcsolatba kerülhetett a kerületi lakókkal, ott a lakóknak is javasolták a szűrést. Arra a kérdésre, hogy az érintett lakók is kapnak-e ingyenszűrést, az Index azt a választ kapta, hogy ennek a szervezése jelenleg is folyik, attól függ, hogy belefér-e a rendelkezésre álló mérési kapacitásba.

A polgármester elmondta, hogy mostantól hetente szűrni fognak. Eddig mintegy ezer szűrést rendeltek meg, ami az első három hétre elegendő, a továbbiakban még kétezret fognak. Az önkormányzati képviselőket nem szűrték, csak a polgármestert és a két alpolgármestert, az ő teszteredményük negatív lett.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Exit mobile version