Site icon BudaPestkörnyéke.hu

4 tipp, hogy lakberendező nélkül is stílusos otthont alakítsunk ki

Akár most vásároltuk meg az új otthonunk, vagy éppen a jelenlegit szeretnénk alaposan felújítani, minden bizonnyal hatalmas kihívás előtt állunk. Milyen színeket használjunk? Milyen bútorokat vegyünk? Ezekre a kérdésekre egy lakberendező általában azonnal pontos válaszokat ad, viszont lehet, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk a tanácsadásért. Hogyan oldjuk meg önállóan is profin a lakberendezést? Alábbi cikkünkben 4 konkrét tippet mutatunk!

1. Tervezzük meg a saját stílusunkat!

Mielőtt belevágnánk a festékek és bútorok vásárlásába, gondoljuk végig alaposan, hogy milyen hangulatban éreznénk magunkat igazán otthonosan. Válasszunk elsődleges, másodlagos és harmadlagos színeket, amelyek alapján hozzáláthatunk a festéshez és a bútorok kiválasztásához is. 

Ha kifejezetten komfortos és barátságos hangulatot szeretnénk teremteni, akkor a meleg színek – például a narancssárga és a vörös -jelenthetik a megoldást. Azonban ha a hidegebb, modern lakberendezéshez illő árnyalatokat kedveljük, akkor a kék és a szürke lehetnek az ideális alapszínek.

Írjuk le bátran az ötleteinket, és igyekezzünk megtalálni a legjobb színpárosításokat. Azonban túlzásba semmiképp ne vigyük a dolgot, ezért legfeljebb 3 színre próbáljunk támaszkodni a tervezés során. Szerencsére az interneten már számos olyan oldalt találhatunk, amelyeken a helyiségekről feltöltött képeken kedvünkre festhetjük a falak színeit.

2. Döntsük el, melyik bútor hová kerüljön!

Akár retro, mediterrán vagy minimalista, esetleg teljesen egyedi lakberendezési stílus mellett tesszük le a voksunkat, a bútorok helyének megtalálása kulcsfontosságú teendő a sikert illetően. Nem mindegy, hogy a mangófa szekrény vagy a gardróbszekrény hová kerül a hálószobában, illetve hová tesszük az ülőgarnitúrát a nappaliban.

Keressünk rá az adott lakberendezési stílusra a neten, és nézzük meg, melyik bútor hol helyezkedik el. Természetesen vannak alapelvek, amelyeket nem érdemes megszegni, így a nappali asztala mindig a helyiség közepén kell, hogy legyen, nem pedig a sarokba szorítva. A szekrények pedig mindig a falhoz közel álljanak, és ne jelentsenek akadályt a közlekedésben.

Ne zsúfoljuk túl!

3. Vadásszunk ötleteket a lakberendezési magazinokból!

A lakberendezési magazinokból rengeteget tanulhatunk, és tengernyi ötletet meríthetünk otthonunk kialakításával kapcsolatban. Végre tudni fogjuk, hogy hová is kerüljön a mangófa szekrény és a kanapé, illetve a színkombinációkat is sokkal könnyebben kiválaszthatjuk. Vegyünk néhány magazint, vagy csak böngésszünk a neten, a jól ismert lakberendezési lapok biztosan a segítségünkre lesznek.

Nézzünk szét a YouTube-on és a közösségi médiában is!

4. Ne siessük el!

Ha azt szeretnénk, hogy még évek múlva is jól mutasson az otthonunk, és minden nap jól érezzük magunkat benne, fontoljuk meg alaposan a döntéseinket. Inkább gondoljunk át mindent többször is, és ne ugorjunk elsőre fejest egy-egy lakberendezési irányzatba. Kérjük ki akár a hasonló ízlésű ismerőseink véleményét is az ötleteinkkel kapcsolatban, hogy megerősítést vagy kritikát nyerjünk. Tervezzünk meg mindent alaposan, hogy a kivitelezés közben már soha ne a következő lépésen kelljen gondolkodnunk.A fenti tippek segítségével lakberendező nélkül is rendkívül stílusos otthont alakíthatunk ki. Először is tervezzük meg a saját stílusunk, vagy válasszunk egy jól beváltat, majd találjuk meg a bútorok ideális helyét. Ha pedig ihletet szeretnénk meríteni, akkor bátran szemezgessünk a népszerű lakberendezési magazinok tartalmaiból. Ha mindezekre odafigyelünk, garantáltan sikert aratunk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version