Akár most vásároltuk meg az új otthonunk, vagy éppen a jelenlegit szeretnénk alaposan felújítani, minden bizonnyal hatalmas kihívás előtt állunk. Milyen színeket használjunk? Milyen bútorokat vegyünk? Ezekre a kérdésekre egy lakberendező általában azonnal pontos válaszokat ad, viszont lehet, hogy mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk a tanácsadásért. Hogyan oldjuk meg önállóan is profin a lakberendezést? Alábbi cikkünkben 4 konkrét tippet mutatunk!

1. Tervezzük meg a saját stílusunkat!

Mielőtt belevágnánk a festékek és bútorok vásárlásába, gondoljuk végig alaposan, hogy milyen hangulatban éreznénk magunkat igazán otthonosan. Válasszunk elsődleges, másodlagos és harmadlagos színeket, amelyek alapján hozzáláthatunk a festéshez és a bútorok kiválasztásához is. 

Ha kifejezetten komfortos és barátságos hangulatot szeretnénk teremteni, akkor a meleg színek – például a narancssárga és a vörös -jelenthetik a megoldást. Azonban ha a hidegebb, modern lakberendezéshez illő árnyalatokat kedveljük, akkor a kék és a szürke lehetnek az ideális alapszínek.

Írjuk le bátran az ötleteinket, és igyekezzünk megtalálni a legjobb színpárosításokat. Azonban túlzásba semmiképp ne vigyük a dolgot, ezért legfeljebb 3 színre próbáljunk támaszkodni a tervezés során. Szerencsére az interneten már számos olyan oldalt találhatunk, amelyeken a helyiségekről feltöltött képeken kedvünkre festhetjük a falak színeit.

2. Döntsük el, melyik bútor hová kerüljön!

Akár retro, mediterrán vagy minimalista, esetleg teljesen egyedi lakberendezési stílus mellett tesszük le a voksunkat, a bútorok helyének megtalálása kulcsfontosságú teendő a sikert illetően. Nem mindegy, hogy a mangófa szekrény vagy a gardróbszekrény hová kerül a hálószobában, illetve hová tesszük az ülőgarnitúrát a nappaliban.

Keressünk rá az adott lakberendezési stílusra a neten, és nézzük meg, melyik bútor hol helyezkedik el. Természetesen vannak alapelvek, amelyeket nem érdemes megszegni, így a nappali asztala mindig a helyiség közepén kell, hogy legyen, nem pedig a sarokba szorítva. A szekrények pedig mindig a falhoz közel álljanak, és ne jelentsenek akadályt a közlekedésben.

Ne zsúfoljuk túl!

  • Válasszunk vagy alakítsunk ki bármilyen stílust is, soha ne zsúfoljuk tele bútorokkal az otthonunkat. Ugyanis hiába választunk szebbnél szebb darabokat, ha a helyiségekben már szinte lépni sem lehet tőlük, joggal érezhetjük úgy, hogy elfogy körülöttünk a levegő. A bútorokra tehát ne díszként tekintsünk, hanem találjuk meg a funkciójukat.

3. Vadásszunk ötleteket a lakberendezési magazinokból!

A lakberendezési magazinokból rengeteget tanulhatunk, és tengernyi ötletet meríthetünk otthonunk kialakításával kapcsolatban. Végre tudni fogjuk, hogy hová is kerüljön a mangófa szekrény és a kanapé, illetve a színkombinációkat is sokkal könnyebben kiválaszthatjuk. Vegyünk néhány magazint, vagy csak böngésszünk a neten, a jól ismert lakberendezési lapok biztosan a segítségünkre lesznek.

Nézzünk szét a YouTube-on és a közösségi médiában is!

  • Legyen szó a konyha, a fürdőszoba, a nappali vagy éppen az összes helyiség kialakításáról és berendezéséről, a YouTube-on profi lakberendezőktől nyerhetünk ötleteket – mindezt ingyen és bérmentve. A közösségi médiában pedig számtalan lakberendezéssel kapcsolatos csoportot találhatunk, ahol feltehetjük a kérdéseinket. Használjuk ki ezeket a platformokat, hiszen tökéletes lehetőséget nyújtanak az ötletszerzéshez.

4. Ne siessük el!

Ha azt szeretnénk, hogy még évek múlva is jól mutasson az otthonunk, és minden nap jól érezzük magunkat benne, fontoljuk meg alaposan a döntéseinket. Inkább gondoljunk át mindent többször is, és ne ugorjunk elsőre fejest egy-egy lakberendezési irányzatba. Kérjük ki akár a hasonló ízlésű ismerőseink véleményét is az ötleteinkkel kapcsolatban, hogy megerősítést vagy kritikát nyerjünk. Tervezzünk meg mindent alaposan, hogy a kivitelezés közben már soha ne a következő lépésen kelljen gondolkodnunk.A fenti tippek segítségével lakberendező nélkül is rendkívül stílusos otthont alakíthatunk ki. Először is tervezzük meg a saját stílusunk, vagy válasszunk egy jól beváltat, majd találjuk meg a bútorok ideális helyét. Ha pedig ihletet szeretnénk meríteni, akkor bátran szemezgessünk a népszerű lakberendezési magazinok tartalmaiból. Ha mindezekre odafigyelünk, garantáltan sikert aratunk!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.