Site icon BudaPestkörnyéke.hu

60 ezer forintért árulta az orvosi asszisztens és két társa az oltási igazolványokat azoknak, akik nem kaptak koronavírus elleni vakcinát

Oltási igazolványokkal bizniszelt egy társaság. Egy orvosi asszisztens és több társa olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akiket nem oltottak be koronavírus elleni védőoltással.

Hamis papírokkal üzleteltek

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya H. S. Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné ellen, akik a gyanú szerint 2021. április 9. és június 15. között jogosulatlanul és engedély nélkül több olyan embert is védettségi igazolványhoz juttattak, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jelentkezőket toboroztak

A társaság két tagja, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér elnevezésű információs rendszerbe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

60 ezer forintot kértek

 A rendelkezésre álló adatok szerint az igazolványokért cserébe általában 60 ezer forintot kértek.

Bizonyítékokat találtak

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói az eljárás során a három nő lakásán kutatást tartottak, ahol orvosi bélyegzőt, több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag ampullákat, jegyzeteket, valamint telefonokat és laptopokat foglaltak le.

Eljárás indult ellenük

A fiatalabb és a két idősebb nőt védettségi igazolással való visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Két embert letartóztattak

A bíróság elrendelte H. S. Mónika és L. Istvánné letartóztatását, míg S. Jennifert bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Visszavonják a védettségi igazolványt

A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai szerint Magyarországon jelenleg 5 millió 513 ezren kapták meg a koronavírus elleni oltást. A kormány pár hete jelentette be, hogy azok, akik csak az első oltást veszik fel és nem kérik a másodikat, azoktól visszavonják a védettségi igazolványt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

​ 

Exit mobile version