Oltási igazolványokkal bizniszelt egy társaság. Egy orvosi asszisztens és több társa olyan embereket juttattak védettségi igazolványhoz, akiket nem oltottak be koronavírus elleni védőoltással.

Hamis papírokkal üzleteltek

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya H. S. Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné ellen, akik a gyanú szerint 2021. április 9. és június 15. között jogosulatlanul és engedély nélkül több olyan embert is védettségi igazolványhoz juttattak, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jelentkezőket toboroztak

A társaság két tagja, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig azok adatait elektronikusan rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér elnevezésű információs rendszerbe.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

60 ezer forintot kértek

 A rendelkezésre álló adatok szerint az igazolványokért cserébe általában 60 ezer forintot kértek.

Bizonyítékokat találtak

A BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói az eljárás során a három nő lakásán kutatást tartottak, ahol orvosi bélyegzőt, több millió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag ampullákat, jegyzeteket, valamint telefonokat és laptopokat foglaltak le.

Eljárás indult ellenük

A fiatalabb és a két idősebb nőt védettségi igazolással való visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették őket, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Két embert letartóztattak

A bíróság elrendelte H. S. Mónika és L. Istvánné letartóztatását, míg S. Jennifert bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Visszavonják a védettségi igazolványt

A koronavirus.gov.hu legfrissebb adatai szerint Magyarországon jelenleg 5 millió 513 ezren kapták meg a koronavírus elleni oltást. A kormány pár hete jelentette be, hogy azok, akik csak az első oltást veszik fel és nem kérik a másodikat, azoktól visszavonják a védettségi igazolványt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

​