Site icon BudaPestkörnyéke.hu

„A csillámfaszláma szivárványos” – állítja Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás, aki átfestetné az iskola falát, mert szivárványt látott ott, ahol nincs

Zólyomi Tamás, Egyek polgármestere

Zólyomi Tamás, Egyek polgármestere

Szivárványos propagandát lát Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás a helyi általános iskola egyik falán, miután a felújítást követően egy színes mandalát festettek rá. A lelkes polgármester nem tétovázott, azonnal kiadta a jelszót „Nagy feladatunk a szivárványos belső rendezése”. A helyi fideszes szavazópolgárok közül többen is megjegyezték, hogy nem kellene ennyire túltolni a biciklit, az iskola megbízott vezetője pedig leszögezte: nem festik át az iskola falát díszítő mandalát.

A szülők segítettek felújítani a sulit

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítása során, amelyben a szülők és etyeki lakosok is részt vettek az alábbi képen látható, több színből álló mandala dekorációt festettek fel az iskola egyik falára. A polgármesternek, Zólyomi Tamásnak ezen megakadt a szeme, nem tudta elfelejteni, és nem sokkal később posztolt róla. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezen a mandalán borult ki Etyek polgármestere

Forrás: Facebook/Zólyomi Tamás

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az ördög munkája

Amikor a polgármester meglátta a fenti mandalát, az ördög jutott az eszébe. Ezzel kapcsolatban így fogalmazott a Facebookon: A világ a hamis szivárványokkal, az aberrált és erőszakos videójátékokkal, a drogokkal és a nemek közötti divat alapú átjárhatósággal az ördög munkája.

Csillámfaszláma

Az etyeki polgármester szerint az iskolában a hagyományokra, hazaszeretetre, becsületre, szorgalomra és minden jóra kell nevelni gyermekeket. „A cigarettázó, pöfékelgető, csikkeket szétdobáló tanárok ugyanúgy nem jó irányban viszik a gyermekek szellemi és testi fejlődését, mint a csillámfaszlámás videók” – fejtette ki véleményét a település vezetője, Zólyomi Tamás.

Kötelező elmeorvosi vizsgálat

Egy magát fideszes szavazónak valló etyeki lakó ezt írta a fideszes polgármesternek: „Ilyenkor sajnálom, hogy azoknak, akik közfeladatot látnak el nincsen évente kötelező elmeorvosi vizsgálat.” Azt is írja a posztoló, hogy jobboldali Fidesz szavazóként ég az arca az ilyen megnyilvánulástól.

Túltolni a bringát

Mint fogalmazott: „Náluk, otthon van magyar zászló, nem kell magamra tetoválni hogy büszke magyar legyek, de ha a gyerek szivárványt lát, akkor nem kezdünk mindenfajta politikai baromságot belemagyarázni, mint a kedves polgármester úr, aki kezdi kicsit túltolni azt a bringát már.” – írták Zólyomi Tamásnak.

Az igazgató nem akarja átfesteni

Az iskola megbízott igazgatója, Nyeste Ferenc László azt írta az iskola közösségi oldalán, hogy az iskola belső falai nem lesznek átfestve. A polgármester posztja óriási felháborodást keltett. Volt, aki keményebb hangnemben írt Zólyomi Tamásnak. „Ha esetleg a polgármestert valamiféle gyerekkori trauma (akár családon belül történtek miatt, akár nem) érte, akkor forduljon segítségért szakemberhez, ne tegye tönkre mások életét, boldogságát csak azért, mert az övét már teljesen szétcseszték.” – írja egy hozzászóló.

De mi az a mandala?

A mandala szó a szanszkrit nyelvből ered, jelentése: kör. A mandalák olyan absztrakt minták, amelyek a középpontból indulnak és kifelé áradnak – középpontjuk a világ közepét szimbolizálja. Számos kultúrában vallásban, és civilizációban megjelennek – ezek közül a hinduizmus, a buddhizmus, a kereszténység, a görög mitológia, az indián kultúra ábrázolásai a legismertebbek. A mandala készítése során különböző színeket kell használni – nem véletlenül – ugyanis a színeknek jelentése van. A színek megfelelő alkalmazásával, esetleges kombinálásával nagymértékben befolyásolható a mandalák állítólagos pozitív hatásai.

És mi az a csillámfaszláma?

A csillámfaszláma egy magyar internetes mém, amely 2010. december 9-én jelent meg egy YouTube-ra feltöltött videón. A videón egy szivárványszínű rajzolt láma látható, amint „nyáááhhh” hangokat kiadva magából egy helyben ugrál. A mém hamar nagy népszerűségre tett szert, különféle csoportjai alakultak meg a Facebookon, illetve csináltak külön weblapot a népszerűsítésére. Ezek egyikét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt weboldalán készítették el, amely maga is igyekszik népszerűsíteni a csillámfaszlámát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Ő az

Kiemelt kép: Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere – Forrás: Facebook/BPK-montázs

Exit mobile version