Szivárványos propagandát lát Etyek fideszes polgármestere, Zólyomi Tamás a helyi általános iskola egyik falán, miután a felújítást követően egy színes mandalát festettek rá. A lelkes polgármester nem tétovázott, azonnal kiadta a jelszót „Nagy feladatunk a szivárványos belső rendezése”. A helyi fideszes szavazópolgárok közül többen is megjegyezték, hogy nem kellene ennyire túltolni a biciklit, az iskola megbízott vezetője pedig leszögezte: nem festik át az iskola falát díszítő mandalát.

A szülők segítettek felújítani a sulit

Az Etyeki Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítása során, amelyben a szülők és etyeki lakosok is részt vettek az alábbi képen látható, több színből álló mandala dekorációt festettek fel az iskola egyik falára. A polgármesternek, Zólyomi Tamásnak ezen megakadt a szeme, nem tudta elfelejteni, és nem sokkal később posztolt róla. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezen a mandalán borult ki Etyek polgármestere

Forrás: Facebook/Zólyomi Tamás

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az ördög munkája

Amikor a polgármester meglátta a fenti mandalát, az ördög jutott az eszébe. Ezzel kapcsolatban így fogalmazott a Facebookon: A világ a hamis szivárványokkal, az aberrált és erőszakos videójátékokkal, a drogokkal és a nemek közötti divat alapú átjárhatósággal az ördög munkája.

Csillámfaszláma

Az etyeki polgármester szerint az iskolában a hagyományokra, hazaszeretetre, becsületre, szorgalomra és minden jóra kell nevelni gyermekeket. „A cigarettázó, pöfékelgető, csikkeket szétdobáló tanárok ugyanúgy nem jó irányban viszik a gyermekek szellemi és testi fejlődését, mint a csillámfaszlámás videók” – fejtette ki véleményét a település vezetője, Zólyomi Tamás.

Kötelező elmeorvosi vizsgálat

Egy magát fideszes szavazónak valló etyeki lakó ezt írta a fideszes polgármesternek: „Ilyenkor sajnálom, hogy azoknak, akik közfeladatot látnak el nincsen évente kötelező elmeorvosi vizsgálat.” Azt is írja a posztoló, hogy jobboldali Fidesz szavazóként ég az arca az ilyen megnyilvánulástól.

Túltolni a bringát

Mint fogalmazott: „Náluk, otthon van magyar zászló, nem kell magamra tetoválni hogy büszke magyar legyek, de ha a gyerek szivárványt lát, akkor nem kezdünk mindenfajta politikai baromságot belemagyarázni, mint a kedves polgármester úr, aki kezdi kicsit túltolni azt a bringát már.” – írták Zólyomi Tamásnak.

Az igazgató nem akarja átfesteni

Az iskola megbízott igazgatója, Nyeste Ferenc László azt írta az iskola közösségi oldalán, hogy az iskola belső falai nem lesznek átfestve. A polgármester posztja óriási felháborodást keltett. Volt, aki keményebb hangnemben írt Zólyomi Tamásnak. „Ha esetleg a polgármestert valamiféle gyerekkori trauma (akár családon belül történtek miatt, akár nem) érte, akkor forduljon segítségért szakemberhez, ne tegye tönkre mások életét, boldogságát csak azért, mert az övét már teljesen szétcseszték.” – írja egy hozzászóló.

De mi az a mandala?

A mandala szó a szanszkrit nyelvből ered, jelentése: kör. A mandalák olyan absztrakt minták, amelyek a középpontból indulnak és kifelé áradnak – középpontjuk a világ közepét szimbolizálja. Számos kultúrában vallásban, és civilizációban megjelennek – ezek közül a hinduizmus, a buddhizmus, a kereszténység, a görög mitológia, az indián kultúra ábrázolásai a legismertebbek. A mandala készítése során különböző színeket kell használni – nem véletlenül – ugyanis a színeknek jelentése van. A színek megfelelő alkalmazásával, esetleges kombinálásával nagymértékben befolyásolható a mandalák állítólagos pozitív hatásai.

És mi az a csillámfaszláma?

A csillámfaszláma egy magyar internetes mém, amely 2010. december 9-én jelent meg egy YouTube-ra feltöltött videón. A videón egy szivárványszínű rajzolt láma látható, amint „nyáááhhh” hangokat kiadva magából egy helyben ugrál. A mém hamar nagy népszerűségre tett szert, különféle csoportjai alakultak meg a Facebookon, illetve csináltak külön weblapot a népszerűsítésére. Ezek egyikét a Magyar Kétfarkú Kutya Párt weboldalán készítették el, amely maga is igyekszik népszerűsíteni a csillámfaszlámát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Ő az

Kiemelt kép: Zólyomi Tamás, Etyek polgármestere – Forrás: Facebook/BPK-montázs