Site icon BudaPestkörnyéke.hu

A fővárosnak nincs pénze, ezért a pestszentlőrinci önkormányzat csinálja meg az Üllői út felújítását

Nincs pénze a fővárosnak az Üllői út pestszentlőrinci szakaszának felújítására, így a kerülti önkormányzat saját forrásból vállalja a munkát.

A kerület vállalja a felújítást

Mindez a 18. kerületi polgármester, Szaniszló Sándor posztjából derült ki. „Nem várunk tovább – saját kézbe vesszük és tavasszal megkezdjük az Üllői út felújítását!” – kezdi bejegyzését a polgármester, melyet így folytat:

Nincs pénze a fővárosnak

„A Fővárosi Közgyűlés mai ülésén a kezdeményezésemre hozzájárulását adta, hogy helyettük saját forrásból a 18. kerület hozza rendbe a legforgalmasabb útszakaszunkat.  Az elmúlt 3 év alatt a sorozatos kormányzati pénzelvonások miatt a Főváros képtelen az Üllői út leaszfaltozására.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A kiadások visszafogása

„Velük ellentétben, a 18. kerületben szigorú gazdálkodással, a kiadásainak ésszerű visszafogásával van annyi tartalékunk, hogy el tudjuk kezdeni az Üllői út felújítását. Mert ez itt a 18. kerület! Nem adjuk fel soha, és nem várunk senkire!”

Tavasszal kezdődhet

„A tervek szerint tavasszal indulhat az út alatti vízvezetékek cseréje. Ezt követően több szakaszban el fogjuk érni, hogy 2024 első felére a kerületiek vadonatúj, tükörsima burkolaton tudjanak az Üllői úton közlekedni.”

A Nagykőrösi út

„Az előttünk álló egyéves munkálatok idejére mindenkitől türelmet és megértést kérünk. Ez csak az első üteme a Sima Utakon Programnak. A folytatásban jön a Nagykőrösi út, így hamarosan az sem lesz többé a kerület szégyenfoltja. Megígértük, ha kell, egyedül is véghez visszük – mert nem várunk senkire!” – áll a posztban.

Örülnek a helyiek

A helyi hozzászólók jelentős része örül a bejelentésnek, többen voltak, akik javaslatokkal is éltek: „Hálásan köszönjük szépen. Szuper viszont nem lehetne esetleg Vecséssel megegyezni és a sorompóig felújítani. Sokan szeretnénk bringával járni munkába de pont ezen szakasz miatt mondtam le róla. Már repült le csíptetős első lámpám törött el küllőm ezen út szakaszon. Nem arról van szó hogy nem vagyok megelégedve azzal amit kapunk megvagyok elégedve….” – írta az egyik kommentelő.

Nem a kerület dolga

Volt, aki szerint azonban ez nem a került dolga lenne: „Elég szomorú, hogy a kerületnek saját pénzből kell finanszírozni egy ilyen nagy beruházást. Ahol tömegközlekedés van, ott a fővárosnak kellene állni a kiadásokat” – írta a hozzászóló.

Remek hír

„A legjobb hír amit ma olvastam! Köszönjük Polgarmester úr! Nincs kire és mire várni! Tegye a dolgát, ahogy folyamatosan tette eddig is!” – fogalmazott egy harmadik hozzászóló. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Módosult A munka törvénykönyve: ez rengeteg dolgozót érint idehaza

Kiemelt kép: Üllői út – Forrás: Google Maps

Exit mobile version