Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Az új fix traffipaxokkal szeretnék visszaszorítani a gyorshajtást

A polgármester nagyon reméli, hogy A berendezéseket már megrendelték, s legkorábban júniusban tudják őket kihelyezni.

Itt fognak működni

Olyan főutakra helyezzük ki a traffipaxokat, ahol a lakossági visszajelzések, a rendőrség észlelései és a saját tapasztalataink szerint is sokan jelentősen meghaladják a lakott övezeten belüli sebességhatárt – jelentette ki a 2. kerület polgármestere a Blikknek adott interjújában. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ittas vezetés és gyorshajtás – ez a két legfőbb baleseti ok

Őrsi Gergelyt azt követően kereste meg a lap, hogy több fix sebességmérő készüléket fog telepíteni az önkormányzat telepíteni kerület útjaira. A politikus mindezt azzal indokolta, hogy a gyorshajtás és az ittas vezetés egyik fő baleseti és ezeket szeretnék visszaszorítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Innen ered a név

Sokan emlékeznek arra, hogy nem olyan régen egy fiatal lány a halálát lelte a Harminckettesek terén. Itt élt közöttünk, a 2. kerületben. Akkor megfogadtuk, hogy Boglárka néven – így hívták a fiatal lányt – egy közlekedésbiztonsági és balesetmegelőzési programot hirdetünk – tette hozzá.

Beszállnak a költségekbe

A polgármester fogadkozott, hogy visszaszorítják a gyosrshajtást, „egy ötvenes övezetben ne száguldozzanak 90-nel vagy éppen 100-zal az autósok.” A telepítés költségeit az önkormányzat állja, de a rendőrség mellett több más szervezet is kiemelt partnerük ebbéli törekvéseikben.

Egy forintot sem fognak látni a bírságokból

Emlékeztetett, hogy a bírságok a központi költségvetésbe mennek, tehát az államhoz kerülnek. Több mint 60 millió forintot áldoznak erre, de ebből az önkormányzat nem szed pénzt. Jelezte, nem az a cél, hogy növeljék bevételeiket, hanem hogy mindenki biztonságosan tudjon közlekedni a kerületben.

Vannak más módszerek is

Ez egy komplex program, amelynek része lesz a KRESZ-vizsga támogatása, a kerékpárosok közlekedési ismereteinek növelése és a gyalogátkelőhelyek biztonságosabbá tétele kivilágítással, jelzőlámpával vagy akár „okoszebra” létesítésével – magyarázta Őrsi Gergely.

Hamarosan többet is megtudunk

Hozzátette, erről majd részletesebben szombaton adnak tájékoztatást. Ekkor avatják Boglárka emlékpadját is. Pár nappal ezelőtt terült ki, hogy a kerület több, fix sebességmérő telepítését tervezi.

Itt fognak üzemelni

Többek közt az Árpád fejedelem útján, a Hidegkúti úton, a Kapy úton, a Máriaremetei úton, a Nagykovácsi úton, a Törökvész utcában, vagy éppen a Zöldlomb utcában állítanak fel ilyen eszközöket – vagyis itt folyamatosan mérni fogják az erre közlekedők sebességét.

Ekkortól működnek

A 2. kerületi polgármesteri hivatal közösségi kapcsolatok igazgatója, Gyülvészi András a Vezess.hu érdeklődésére azt mondta, már elindult a beszerzés, s az eszközöket előreláthatólag június elején tudják telepíteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a nagykörúti baleset helyszíne látható, fotó: BudaPestkörnyeke.hu/GK).

Exit mobile version