Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Asztali vagy hordozható? Milyen gamer számítógépet vásároljuk?

Aki gamer gépet szeretne vásárolni, az már önmagában is nagy dilemma előtt áll, hiszen elképesztő választék és árkategória áll rendelkezésére ahhoz, hogy megtalálja a megfelelőt. Ezen felül pedig még ott van az a kérdés is, hogy a gamer gépünk laptop legyen, avagy asztali gép?

Asztali gamer PC – előnyök és hátrányok

Az asztali gamer PC legnagyobb előnye, hogy a gépház bőséges helyet kínál a nagy teljesítmény maximális hűtésére, ezért sokkal csendesebben képes hűteni az alkatrészeket, mint a laptopos verziói. Ugyanez a helyzet a ventilátorral is, például egy videókártyát erősen megnyúzó játék futtatása alatt viszonylag csendesen üzemelnek egy minőségi gamer PC gépházában. Viszont a laptop esetében számolni kell még az ilyen pro gépeknél is a helyszűkével, ami miatt a ventilátor többet fog dolgozni. Az asztali gépek ráadásul könnyebben átépíthetőek. Bár ez inkább azok számára lehet érdekesség, akik valóban komolyan elhivatottak a legújabb és legfejlettebb PC játékok irányába, így folyamatosan naprakészen szeretnék tartani hozzá a gépüket, és fejleszteni azt a legoptimálisabb módon. Ez eddig jól hangzik, de érdemes beszélni a hátrányokról is. Az első szembetűnő hátrány a mobilitás hiánya. Egy asztali gép nem mozgatható csak úgy, mint egy laptop. Ráadásul pont a mobilitási gondokból fakad, hogy ha valami baja lesz, nehezebb csak úgy elcipelni a szerelőhöz is. Ez azért baj, mert a profi gépekhez nem minden szerelő ért megfelelően. Ezért asztali gamer PC-t inkább azoknak érdemes vásárolni, akik tényleg komolyan akarnak foglalkozni a legmodernebb kiadású játékokkal, de valamennyire értenek az asztali gépek műszaki területéhez is.

Laptop gamer gépek – pro és kontra

Értelemszerűen a laptop gamer verziói azért jók, mert bárhová magunkkal vihetjük a kedvenc játékunkkal együtt. Például egy jó kis LAN partira, vagy utazáshoz. Viszont az igazán nagy teljesítményt igénylő játékok már kicsit hangosabb zajjal járnak a ventilátor és a hűtés miatt egy laptop esetében. Ezért ez a választás azoknak jó, akik szeretik a mobilitást, de nem cél a napi szintű, sokórás, rendszeres, nagy teljesítményű játékokkal való kikapcsolódás.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!

Exit mobile version