Aki gamer gépet szeretne vásárolni, az már önmagában is nagy dilemma előtt áll, hiszen elképesztő választék és árkategória áll rendelkezésére ahhoz, hogy megtalálja a megfelelőt. Ezen felül pedig még ott van az a kérdés is, hogy a gamer gépünk laptop legyen, avagy asztali gép?

Asztali gamer PC – előnyök és hátrányok

Az asztali gamer PC legnagyobb előnye, hogy a gépház bőséges helyet kínál a nagy teljesítmény maximális hűtésére, ezért sokkal csendesebben képes hűteni az alkatrészeket, mint a laptopos verziói. Ugyanez a helyzet a ventilátorral is, például egy videókártyát erősen megnyúzó játék futtatása alatt viszonylag csendesen üzemelnek egy minőségi gamer PC gépházában. Viszont a laptop esetében számolni kell még az ilyen pro gépeknél is a helyszűkével, ami miatt a ventilátor többet fog dolgozni. Az asztali gépek ráadásul könnyebben átépíthetőek. Bár ez inkább azok számára lehet érdekesség, akik valóban komolyan elhivatottak a legújabb és legfejlettebb PC játékok irányába, így folyamatosan naprakészen szeretnék tartani hozzá a gépüket, és fejleszteni azt a legoptimálisabb módon. Ez eddig jól hangzik, de érdemes beszélni a hátrányokról is. Az első szembetűnő hátrány a mobilitás hiánya. Egy asztali gép nem mozgatható csak úgy, mint egy laptop. Ráadásul pont a mobilitási gondokból fakad, hogy ha valami baja lesz, nehezebb csak úgy elcipelni a szerelőhöz is. Ez azért baj, mert a profi gépekhez nem minden szerelő ért megfelelően. Ezért asztali gamer PC-t inkább azoknak érdemes vásárolni, akik tényleg komolyan akarnak foglalkozni a legmodernebb kiadású játékokkal, de valamennyire értenek az asztali gépek műszaki területéhez is.

Laptop gamer gépek – pro és kontra

Értelemszerűen a laptop gamer verziói azért jók, mert bárhová magunkkal vihetjük a kedvenc játékunkkal együtt. Például egy jó kis LAN partira, vagy utazáshoz. Viszont az igazán nagy teljesítményt igénylő játékok már kicsit hangosabb zajjal járnak a ventilátor és a hűtés miatt egy laptop esetében. Ezért ez a választás azoknak jó, akik szeretik a mobilitást, de nem cél a napi szintű, sokórás, rendszeres, nagy teljesítményű játékokkal való kikapcsolódás.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattints ide, ha te is kipróbálnád ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!