Karácsony Gergely főpolgármester szerint a Városháza-ügyben egy fideszes bűnöző a Fidesz újabb “koronatanúja”.

Egymásnak szóltak be

Karácsony Gergely a Facebook-oldalán reagált Láng Zsoltra. A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője arról beszélt, hogy egy ingatlanfejlesztő közjegyző előtt tett nyilatkozatot arról, hogy a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt., a főpolgármester tudtával, kiajánlotta értékesítésre a Városházát.

Rendőrségre is elmegy, ha kell

A nyilatkozó büntetőjogi felelőssége tudatában juttatta el hozzájuk az erről szóló levelet, amelyben azt is közölte, hogy az abban szereplő állításokat hajlandó megerősíteni személyesen, a városháza ügyet vizsgáló bizottság következő ülésén, illetve a rendőrség számára is – mondta Láng Zsolt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Nem az újságíró

Karácsony Gergely a közösségi oldalán azt írta: alighanem a hangfelvételek másik főszereplője Zentai Péter – “aki véletlenül sem azonos az újságíróval” – mondta tollba közjegyző előtt azt a nyilatkozatot, amelyet Láng Zsolt “most büszkén lobogtat, a propagandamédia nagy örömére”.

Egy kis vitorlázás

Zentai Péter “Rahimkulovék kijáró embere, egy jól sikerült vitorlázáson, hol máshol, jöttek össze még 2011-ben, azóta együtt bizniszelnek”, és főszereplője a magyar történelem eddigi legnagyobb tao-csalásának; 14 milliárd forintnyi támogatást szedtek össze  – olvasható a főpolgármester bejegyzésében.

Kulturális tao

Sok száz milliónyi hasznot termeltek a Zentai Péterhez kötődő szervezetek, “kihasználva egy bűnösen rossz állami szabályozást, valamint művészek és művészcsoportok jóhiszeműségét”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Most meg bajban van

2018-ban megszűnt “ennek az élősködésnek a lehetősége”, azóta Zentai Péter cége “ott tanyázik a legnagyobb adótartozók szégyenlistáján” – írta Karácsony Gergely.

A poszt

Gattyán is

“Az meg csak a Fidesz hatalmi gépezetét ismerőknek tűnhet föl, hogy a legnagyobb adósok szégyenlistáján van egy másik neves szereplő is, Gattyán György.

A Fideszt sejti Gattyán háta mögött

Nemrég lecserélték a NAV teljes vezérkarát, azóta Zentai egy fideszes lejáratás kulcsfigurája, Gattyán meg pártot gründol nagy kevélyen az ellenzék kárára, a Fidesz érdekében” – fogalmazott a főpolgármester. “Micsoda véletlen egybeesések…” – tette hozzá.

Címlapfotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala.