December 23-tól egészen január 3-ig Budapest legtöbb területén nem kell fizetni a parkolásért. Vannak azonban kivételes helyek.

Nem mindenütt

A két ünnep között ingyenes lesz a parkolás Budapesten. Az említett ingyenesség alól azonban van kivétel, nem is kevés. Főleg az idegenforgalmileg kiemelt helyek és az őrzött parkolók azok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme néhány

Az I. kerületben a várban lévő és a Citadella alatti parkoló, a III. kerületben a Flórián üzletközpont melletti parkoló, a VIII. kerületben a Rákóczi tér alatti mélygarázs, a XIII. kerületben a Margitsziget északi részén található parkoló.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Az őrzött helyek, ahol fizetni kell

A II. kerületben, Hűvösvölgy végállomásnál, a X. kerületben, a Pillangó utcai metróállomás mellett és az Örs vezér tere metróvégállomás mellett, a XIII. kerületben, Újpest-Városkapu metróállomásnál, a XIX. kerületben, a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, valamint a KÖKI Terminálnál lévő.

Megváltozik a parkolás rendje a Podmaniczky utcában

Március közepén indul a VI. kerületi Podmaniczky utca Teréz körút és a Bajcsy-Zsilinszky út közötti 300 méteres szakaszának felújítása. Utána párhuzamos parkolás lesz a jelenlegi ferde helyett.

Jönnek a kerékpársávok

 A rekonstrukció során megújul az útpálya burkolata, a Jókai utcánál új jelzőlámpás csomópont létesül három gyalogátkelőhellyel, mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, felújítják a közvilágítást, a 10 új fát telepítenek.

Megszűnik egy sáv

A Bajcsy-Zsilinszky út torkolatában a kihasználatlan jobbra kanyarodó sáv megszűnik, helyette fák és utcabútorok telepítésével kis teret hoznak létre.

Egy évig tart majd

A terézvárosi Podmaniczky utca felújításának kiviteli tervei idén márciusban készültek el, ősszel lezárult a szerződéskötés, a BKK és a közbeszerzési eljárás nyertese, a PENTA Kft. aláírta a kivitelezésre vonatkozó vállalkozási szerződést. A munkaterület átadása 2022 márciusában várható, azután kezdődhet a munka. A műszaki átadás-átvétel 2023 tavaszán zárulhat.

Az ingyenes parkolás is hozzájárult az inflációhoz

A szabályozott termékek inflációjának emelkedését a koronavírus-járvány miatt tavaly novemberben bevezetett ingyenes közterületi parkolás bázishatása okozta – közölte az MNB.