Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Az ukrán elnök, Zelenszkij világceleb lesz, több országban műsorra tűzik népszerű sorozatát

Ukrajna első emberéről, Volodimir Zelenszkijről ma már egyre többen tudják, hogy megválasztása előtt humorista volt és egy népszerű ukrán sorozatban az ukrán elnököt játszotta. A tévében megszerzett népszerűségét végül a választásokon kamatoztatta és a valóságban is Ukrajna elnöke lett. Most több országban is műsorra tűzik A nép szolgája (Szluga naroda) vicces sorozatát.

Vígjátéksztár volt

Több ország tévétársasága megvásárolta a színészből lett ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij népszerű televíziós vígjátéksorozatát. A nép szolgája (Szluga naroda) című sorozatban, amely három évadon át futott Ukrajnában, és egy film is készült belőle. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Történelemtanárból elnök

A jelenlegi ukrán államfő, Zelenszkij alakította a főszereplőt, Vaszilij Petrovics Goloborodko középiskolai történelemtanárt. A történet szerint a tanárból azután lesz elnök, hogy a közösségi médiában elterjed a videója, amelyben megfogalmazza Ukrajna égető problémáit és elítéli az országban tapasztalható korrupciót. Goloborodko államfőként is ragaszkodik normális életéhez, és nem kér a hivatal kínálta kiváltságokból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Díjakat nyert

A nép szolgája 2016-ban elnyerte a legjobb játékfilmsorozat díját az ukrán televíziós díjátadó ceremónián, és a houstoni WorldFesten is Arany Remy-díjat kapott.

Saját produkciós cég

A Zelenszkij produkciós cége, a Kvartel-95 által készített sorozat iránt már azt követően megnőtt a nemzetközi érdeklődés, hogy a színészt megválasztották Ukrajna elnökének.

Sok az érdeklődő

A produkció nemzetközi forgalmazási jogaival rendelkező Eccho Rights tájékoztatása szerint azonban az Ukrajna ellen indított orosz katonai invázió óta számos ország tévécsatornája vásárolta meg.

Angliában már most hétvégén adják

Nagy-Britanniában a Channel 4 közölte, hogy megszerezte A nép szolgája vetítési jogait, és tervei szerint már vasárnap levetíti egy epizódját egy Zelenszkijről szóló aktuális politikai műsor kíséretében.

Világszerte vetíteni fogják

Az Eccho Rights már a közel-keleti MBC, a görög ANT 1 és a román PRO TV csatornával, valamint bolgár, moldovai, észt, francia, finn és georgiai műsorszolgáltatókkal is megállapodott.

Meggyőző üzenetek

Nicola Soderlund, az Eccho Rights ügyvezető partnere 2012-ben ismerte meg Zelenszkijt, mikor egy humoros műsorát forgalmazták, amelyben hétköznapi embereknek kell megnevettetniük a komikusokat. Soderlund szerint Zelenszkij színészként is képes volt arra, hogy meggyőző üzeneteket juttasson el az emberekhez, s ez segített neki abban, hogy politikussá váljon.

Adomány

Az Eccho Rights 50 ezer eurót (19 millió forintot) adományozott az Ukrán Vöröskeresztnek, ami Soderlund szerint éppen annyi, amennyi a műsor eladásából befolyt. A cég emellett minden orosz vagy orosz gyártású tévéműsort eltávolított a katalógusából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

EU-csatlakozás

A sorozat egyik legviccesebb jelenete, amikor a sorozatban már elnököt játszó Zelenszkijt mobilon hívja Angela Merkel, német kancellár, hogy gratuláljon Ukrajna EU-csatlakozásához. Zelenszkij nagyon örül, majd közlik, bocs, téves hívás, nem őket vették fel az EU-ba.

Itt egy másik videó az ukrán elnök sorozatából

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij, mint Ukrajna elnöke – részlet a sorozatból

Exit mobile version