Ukrajna első emberéről, Volodimir Zelenszkijről ma már egyre többen tudják, hogy megválasztása előtt humorista volt és egy népszerű ukrán sorozatban az ukrán elnököt játszotta. A tévében megszerzett népszerűségét végül a választásokon kamatoztatta és a valóságban is Ukrajna elnöke lett. Most több országban is műsorra tűzik A nép szolgája (Szluga naroda) vicces sorozatát.

Vígjátéksztár volt

Több ország tévétársasága megvásárolta a színészből lett ukrán államfő, Volodimir Zelenszkij népszerű televíziós vígjátéksorozatát. A nép szolgája (Szluga naroda) című sorozatban, amely három évadon át futott Ukrajnában, és egy film is készült belőle. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Történelemtanárból elnök

A jelenlegi ukrán államfő, Zelenszkij alakította a főszereplőt, Vaszilij Petrovics Goloborodko középiskolai történelemtanárt. A történet szerint a tanárból azután lesz elnök, hogy a közösségi médiában elterjed a videója, amelyben megfogalmazza Ukrajna égető problémáit és elítéli az országban tapasztalható korrupciót. Goloborodko államfőként is ragaszkodik normális életéhez, és nem kér a hivatal kínálta kiváltságokból.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Díjakat nyert

A nép szolgája 2016-ban elnyerte a legjobb játékfilmsorozat díját az ukrán televíziós díjátadó ceremónián, és a houstoni WorldFesten is Arany Remy-díjat kapott.

Saját produkciós cég

A Zelenszkij produkciós cége, a Kvartel-95 által készített sorozat iránt már azt követően megnőtt a nemzetközi érdeklődés, hogy a színészt megválasztották Ukrajna elnökének.

Sok az érdeklődő

A produkció nemzetközi forgalmazási jogaival rendelkező Eccho Rights tájékoztatása szerint azonban az Ukrajna ellen indított orosz katonai invázió óta számos ország tévécsatornája vásárolta meg.

Angliában már most hétvégén adják

Nagy-Britanniában a Channel 4 közölte, hogy megszerezte A nép szolgája vetítési jogait, és tervei szerint már vasárnap levetíti egy epizódját egy Zelenszkijről szóló aktuális politikai műsor kíséretében.

Világszerte vetíteni fogják

Az Eccho Rights már a közel-keleti MBC, a görög ANT 1 és a román PRO TV csatornával, valamint bolgár, moldovai, észt, francia, finn és georgiai műsorszolgáltatókkal is megállapodott.

Meggyőző üzenetek

Nicola Soderlund, az Eccho Rights ügyvezető partnere 2012-ben ismerte meg Zelenszkijt, mikor egy humoros műsorát forgalmazták, amelyben hétköznapi embereknek kell megnevettetniük a komikusokat. Soderlund szerint Zelenszkij színészként is képes volt arra, hogy meggyőző üzeneteket juttasson el az emberekhez, s ez segített neki abban, hogy politikussá váljon.

Adomány

Az Eccho Rights 50 ezer eurót (19 millió forintot) adományozott az Ukrán Vöröskeresztnek, ami Soderlund szerint éppen annyi, amennyi a műsor eladásából befolyt. A cég emellett minden orosz vagy orosz gyártású tévéműsort eltávolított a katalógusából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

EU-csatlakozás

A sorozat egyik legviccesebb jelenete, amikor a sorozatban már elnököt játszó Zelenszkijt mobilon hívja Angela Merkel, német kancellár, hogy gratuláljon Ukrajna EU-csatlakozásához. Zelenszkij nagyon örül, majd közlik, bocs, téves hívás, nem őket vették fel az EU-ba.

Itt egy másik videó az ukrán elnök sorozatából

Kiemelt kép: Volodimir Zelenszkij, mint Ukrajna elnöke – részlet a sorozatból