Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Az út szélére rakták az özönvíz által elsodort rendszámokat Dunakeszin, de van ennél egy nagyobb probléma is

Mint arról az első között beszámoltunk elképesztő özönvíz zúdult Dunakeszire szerdán. A város megbénult, volt olyan utca, amelyben félméteres víz állt. Szürreális módon az autókról leszakadó rendszámtáblákat kirakták az út melle, hogy a tulajdonosok megtalálhassák azokat.

Rendszámok az út mentén

Ezeket találtuk a Pallag utcai vízben Dunakeszin! Hátha valaki ráismer – ezekkel a szavakkal adták közre egy gödi csoportban azokat a rendszámtáblákat, amelyeket a szerdai ötönvíz sodort le a dunakeszi autókról. Későnn azt írták, hogy csütörtök délre már eltüntek a táblák.

Egy példa

Rendszámot keresek SNR747 Valószínű Dunakeszi alsón a nagy víz lemosta – ezt már egy másik, dunakeszi csoportban írta ki valaki, de több ilyennel posztot lehetett olvasni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Okmányiroda

Mindenesetre a talált táblákat célszerű leadni az okmányirodákban, hiszen akkor nem kell újra legyártatni és az autós akár át is veheti.

Fekália a fürdőszobában

Volt olyan ingatlan, ahol a szennyvíz jött vissza a fürdőszobában – ezt már az egyik dunakeszi képviselő írta posztjában,a ki arról is beszámolt, hogy a város végén lévő vetésforgóban gondozott mező sem tudta felvenni a nagy mennyiségű csapadék vizet.

Elakadat a városi busz is

Pethő Krisztián beszámolója szerint a Gyártelepi vasútállomás alagútjaban több autós elakadt, az ingyenes városi busz sem tudott itt átmenni.

A megdőlt autó rejtélye

Kiderült, hogy a tegnapi fotón miért látható egy autó furcsa állapotban. A nem helybeli autós a Tisza utcában, amikor jószándékból lehúzódott az út széle felé, hogy más jobban elférjen, belement a víztől nem látható vízelevezető árokba.

Az autó

Illegális csatornabekötés

A helyi közéletben igen aktív politikus még egy problémáról ír. Nevezetesen, hogy sok vállalkozó illegálisan csatlakoztatta rá a csapadékvizet a szennyvízhálózatra a lakóparkok építésekor, amely ilyen villámárvizek esetén nem bírja a terhelést.

Úszik az utca

Okosba

A magánberuházók, kivitelezők szinte 80%-ban így cselekszenek – írja. A közműveket a közműszolgáltatók veszik át. Ott meg megoldják okosban. Ha egy ilyen társasház lebukik, akkor milliós kártérítést fizethetnek. Amikor az emberek megveszik a használt lakásukat, házukat 30-40-50 millió forintért, sajnálják kiadni a 40-50 ezer forintot egy műszaki ellenőrre, aki ezeket rögtön felsorolná, más lakáson belüli hibákkal együtt – hovja fel erre a kérdésre a figyelmet pethő Krisztián.

A képviselő meglepően őszintén sorolja a stikliket

Jelezni fogom a DMRV-nek, hogy amennyiben lehetséges folytassák a csapadekvíz illegális bekötésének az ellenőrzését. A csatorna fejlesztések iradatlan pénzbe kerülnek, 40-50 millirád forintok, erre, ha lesz lehetőség, biztos hogy fog a város pályázni. Két éve már történt ilyen beruházás a városban. Egy városrészen azóta megoldott ez a probléma.

Címlapfotó: Gödi Jó Arcok/Facebook.

Exit mobile version