Mint arról az első között beszámoltunk elképesztő özönvíz zúdult Dunakeszire szerdán. A város megbénult, volt olyan utca, amelyben félméteres víz állt. Szürreális módon az autókról leszakadó rendszámtáblákat kirakták az út melle, hogy a tulajdonosok megtalálhassák azokat.

Rendszámok az út mentén

Ezeket találtuk a Pallag utcai vízben Dunakeszin! Hátha valaki ráismer – ezekkel a szavakkal adták közre egy gödi csoportban azokat a rendszámtáblákat, amelyeket a szerdai ötönvíz sodort le a dunakeszi autókról. Későnn azt írták, hogy csütörtök délre már eltüntek a táblák.

Egy példa

Rendszámot keresek SNR747 Valószínű Dunakeszi alsón a nagy víz lemosta – ezt már egy másik, dunakeszi csoportban írta ki valaki, de több ilyennel posztot lehetett olvasni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Okmányiroda

Mindenesetre a talált táblákat célszerű leadni az okmányirodákban, hiszen akkor nem kell újra legyártatni és az autós akár át is veheti.

Fekália a fürdőszobában

Volt olyan ingatlan, ahol a szennyvíz jött vissza a fürdőszobában – ezt már az egyik dunakeszi képviselő írta posztjában,a ki arról is beszámolt, hogy a város végén lévő vetésforgóban gondozott mező sem tudta felvenni a nagy mennyiségű csapadék vizet.

Elakadat a városi busz is

Pethő Krisztián beszámolója szerint a Gyártelepi vasútállomás alagútjaban több autós elakadt, az ingyenes városi busz sem tudott itt átmenni.

A megdőlt autó rejtélye

Kiderült, hogy a tegnapi fotón miért látható egy autó furcsa állapotban. A nem helybeli autós a Tisza utcában, amikor jószándékból lehúzódott az út széle felé, hogy más jobban elférjen, belement a víztől nem látható vízelevezető árokba.

Az autó

Illegális csatornabekötés

A helyi közéletben igen aktív politikus még egy problémáról ír. Nevezetesen, hogy sok vállalkozó illegálisan csatlakoztatta rá a csapadékvizet a szennyvízhálózatra a lakóparkok építésekor, amely ilyen villámárvizek esetén nem bírja a terhelést.

Úszik az utca

Okosba

A magánberuházók, kivitelezők szinte 80%-ban így cselekszenek – írja. A közműveket a közműszolgáltatók veszik át. Ott meg megoldják okosban. Ha egy ilyen társasház lebukik, akkor milliós kártérítést fizethetnek. Amikor az emberek megveszik a használt lakásukat, házukat 30-40-50 millió forintért, sajnálják kiadni a 40-50 ezer forintot egy műszaki ellenőrre, aki ezeket rögtön felsorolná, más lakáson belüli hibákkal együtt – hovja fel erre a kérdésre a figyelmet pethő Krisztián.

A képviselő meglepően őszintén sorolja a stikliket

Jelezni fogom a DMRV-nek, hogy amennyiben lehetséges folytassák a csapadekvíz illegális bekötésének az ellenőrzését. A csatorna fejlesztések iradatlan pénzbe kerülnek, 40-50 millirád forintok, erre, ha lesz lehetőség, biztos hogy fog a város pályázni. Két éve már történt ilyen beruházás a városban. Egy városrészen azóta megoldott ez a probléma.

Címlapfotó: Gödi Jó Arcok/Facebook.