Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Balhé a 18. kerületben, rejtélyes indokkal magyarázzák a lépést: egyoldalúan felmondta a tankerület a kerületi SNI-s óvodások ingyenes ellátását

Döbbenetes dologról számolt be a közösségi oldalán Szaniszló Sándor. A 18. kerületi polgármester a posztjában arról ír, hogy a tankerület hétfőn értesítette őket arról, két hónap múlva már nem látják el ingyen a helyi Sajátos Nevelési Igényű (SNI) óvodásokat. A városvezető azt írja a döntést rejtélyes indokkal magyarázták meg.

Felmondták a szerződést

A DK-s polgármester a Facebookon megosztott posztjában ír arról, hogy a tankerületi igazgató, Rábel Krisztina értesítette a kerületi önkormányzatot arról, hogy „egyoldalúan felmondja a kerületi SNI-s gyerekek térítésmentes ellátására vonatkozó szerződést”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érthetetlen lépés

A városvezető azt írja, mindezt a jelentős mértékben megváltozott körülményekkel magyarázzák, azonban úgy véli a lépés teljesen érthetetlen, amivel tovább bontják a kerületi oktatást.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Eddig térítésmentes volt

A politikus a posztban a neki címzett levelet is megosztotta, amiből kiderült, hogy a 18. kerület és a Külső-Pesti Tankerületi Központ több mint két éve kötötte meg azt a szerződést, melynek értelmében a tankerület vállalta, hogy térítésmentesen biztosítják az SNI-s gyerekeket ellátást a fenntartásukban lévő, BP18 Egyesített Óvodában, beleértve ebbe a székhelyóvodát és valamennyi tagintézményét.

Határozatlan időre szólt

A dolog érdekessége, hogy ez a szerződés határozatlan időre szólt, amiért cserébe az önkormányzat vállalta, hogy a tulajdonában lévő és a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. üzemeltetésében álló uszodáit a tankerületi központ 18. kerületi székhelyű általános iskolái használhatják térítésmentesen, továbbá a testnevelés órákat a Pestszentimrei Sportkastélyban megtarthatják.

Megváltozott körülmények

Az önkormányzat részére megküldött levélben a tankerületi vezető azonban most úgy fogalmaz:  a szerződés megkötése óta „jelentős mértékben megváltozott körülményekre tekintettel” a tankerületnek nincs lehetősége a korábbi megállapodást változatlan feltételekkel biztosítani, főként azért, mert „a jelenlegi helyzetben az önkormányzat által felajánlott szolgálatásokat sem tudják igénybe venni”.

60 nap

A tankerületi vezető arról tájékoztatta a kerületi városvezetőt, hogy 60 napos határidővel megszüntetik az SNI-s gyerekek ingyenes ellátást az óvodákban, Rábel Krisztina pedig azzal zárta a levelet, hogy a szerződés felbontása után is hajlandó a tankerület segítséget nyújtani, de költségtérítés ellenében.

Tarthatatlan helyzet

„A helyzet tisztázása érdekében egyeztetésre hívtam Rábel Krisztina hivatali felettesét, a tankerületi központ vezetőjét, aki el is fogadta a meghívást, így csütörtökön személyesen is lesz módunk beszélni a kerületi oktatásban kialakult tarthatatlan helyzetről” – zárta gondolatait Szaniszló Sándor. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

„Mi lesz velük szerető férj és édesapa nélkül?” – tragikus hirtelenséggel elhunyt a DK orszàggyűlési képviselője

Kiemelt kép: Google Maps

Exit mobile version