Hétfőn még részt vett az párt által létrehozott árnyékkormányának ülésén, s nem volt jele annak, hogy bármi baja lett volna. Két kisgyereket hagyott maga után.

Nincsenek szavak

„Összetört a szívem. A fejem még mindig zsong, mert próbálom felfogni, hogy elvesztettünk egy szeretett barátot, egy nagyszerű kollégát. Kordás Laci elment” – írta Facebook-oldalán a Demokartikus Koalíció EP-képviselője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem teljesített ígéret

Valószerűtlennek és igazságtalannak érzem. Közben a családjára, feleségére és két pici fiára tudok gondolni, mi lesz velük szerető férj és édesapa nélkül?” – tette fel a kérdést. Még hallom Laci hangját, ahogy tegnap elköszönt tőlem; »Szia, Klára, akkor majd találkozunk. « Ez volt az egyetlen ígérete, amelyet már nem fog betartani” – zárta megrendülten sorait Dobrev Klára.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nincsenek szavak

„Van olyan, amikor nincsenek szavak. Tegnap este váratlanul elhunyt Kordás László országgyűlési képviselő, bér- és munkaügyi árnyékminiszter – a barátunk, harcostársunk. 53 éves volt” – ezt pedig már a Demokratikus Koalíció írta közleményében.

Innen indult pályája

Laci egész élete összeforrt a munkások érdekképviseletével. Már frissen végzett karosszéria-lakatosként is a Vasas Szakszervezet tagja volt. Munkája mellett járt a dolgozók gimnáziumába, később közgazdász diplomát, valamint energiagazdálkodási szakközgazdász szakképesítést szerzett.

Szakszervezet és politika

Tájékoztatásuk szerint 2002-2004 között az MSZOSZ alelnöke, 2004-2006 között az első Gyurcsány-kormányban a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára, 2012-től a Közmunkás Szakszervezet főtitkára volt, 2015-ben lett a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke.

A melósok világából jött

Posztjáról 2021 szeptemberében mondott le, amikor a Demokratikus Koalíció tagja lett, országgyűlési képviselő, a DK-frakció tagja, és a Vállalkozásfejlesztési Bizottság alelnöke. Laci egész életét arra áldozta, hogy képviselje a munkavállalók érdekeit, sosem feledve, hogy ő is a „melósok” világából jött.

Ő volt a legalkalmasabb

Fáradhatatlanul járta az országot, felszólalt, érvelt a bérből és fizetésből élők mellett. Nem volt nála alkalmasabb ember arra, hogy bér- és munkaügyi árnyékminiszterként a munkából élőket képviselje – jelentette ki a párt.

Hétfőn még részt vett az árnyékkormányülésen

Laci a barátunk volt, és döbbenten állunk a történtek előtt. Tegnap reggel még részt vett az Árnyékkormány ülésén.
Gyászolja családja, gyermekei, a szakszervezetek tagjai, a Demokratikus Koalíció és az Árnyékkormány.

Saját halottjának tekinti a párt

„A DK saját halottjának tekinti Kordás Lászlót, temetéséről intézkedünk. Vannak olyan pillanatok az életben, amikor tényleg nincsenek szavak. Csak a csend és a fájdalom. Laci, velünk maradsz, nyugodj békében!” – zárul a közlemény. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk forrása Demokratikus Koalíció.)