Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Botrányos és veszélyes jelenetek Nagykátán, pedig csak választási nagygyűlésre készülődtek

Schmuck Erzsébet Facebook oldala.

Vicces, veszélyes, és tragikomikus jelentek játszódtak le Nagykátán az elmúlt 24 órában. Pénteken rendőröket hívtak egy politikai molinó miatt, majd szombaton egy fideszes motoros esett arcoskodás közben egy hatalmasat.

A rendőrségi bikkfanyelv

A nagykátai rendőrök állampolgári bejelentés alapján érkeztek 2022. április 1-jén délelőtt a helyi piachoz, ahol egy molinó volt kihelyezve, amelyen önkényuralmi jelkép volt látható – írta a rendőrség abban a stílusban, amely csak a lényeget nem árulja el.

Önkényuralmi jelkép

„A rendőrök a molinót lefoglalták, a Nagykátai Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen” mondatból már sejteni lehetett, hogy politikai botrányról lehet szó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Egy fideszest támadtak rajta

Ahogy arról a Blikk beszámolt péntek délelőtt a rendőrség nagy erőkkel kivonult az LMP társelnökének helyi irodája elé: le akartak szedni egy molinót, ami nem nyerte el Czerván György, Pest megye 9. számú választókerülete fideszes képviselőjének tetszését, azon ugyanis elvtársnak nevezik.

De mi volt az a jelkép?

Szeretettel köszöntjük Czerván György elvtársat a Hazafias Népfront 1985. évi országgyűlési képviselő jelöltjét! 1957 KISZ – ez volt a szövege a molinónak, és ezt jelentette be egy „állampolgár”.

A poszt

Az érintett képviselő reagál

„Péntek délelőtt a rendőrség durván beleavatkozott a kampány hajrába, amikor nagy erőkkel kivonultak nagykátai irodám elé, hogy eltávolítsanak egy vélhetően Czerván képviselő úrnak nem tetsző molinót. A molinó arra emlékeztette, hogy mielőtt fideszes lett KISZ-titkár és a Hazafias Népfront országgyűlési képviselőjelöltje volt. Ma ezzel valahogy nem szokott dicsekedni – ezt már Schmuck Erzsébet tette közzé a Facebookon.

A politikus visszatámad

Az Ébredj Káta képviselője a rendőrségi túlkapás miatt eljárást kezdeményezett, mivel szerinte a rendőrség megsértette a választási törvény alapján biztosított jogait, ami elfogadhatatlan. Az már egy másik kérdés, hogy a Wikipédia szerint Schmuck Erzsébet komoly KISZ-es múlttal rendelkezik.

Fideszes hanyatt esés

Az Ébredj Káta oldalán szombaton megjelent egy videó, amelyen az látszik, hogy egy narancssárga dzsekis motoros hatalmasat esik. A motorost az oldal szerint Czerván György, a Pest megye 9. számú választókerületének fideszes jelöltje rendelte oda a kampánya részeként. 

A bukás

Dunakeszin is történt valami

Szombatra, a város 45 születésnapjára, amikor a városban nagyszabású ünnepséget tartanak elérhetetlenné vált az önkormányzat honlapja. Egyelőre nem tudni, hogy támadás vagy technikai hiba történt-e.

Exit mobile version