Vicces, veszélyes, és tragikomikus jelentek játszódtak le Nagykátán az elmúlt 24 órában. Pénteken rendőröket hívtak egy politikai molinó miatt, majd szombaton egy fideszes motoros esett arcoskodás közben egy hatalmasat.

A rendőrségi bikkfanyelv

A nagykátai rendőrök állampolgári bejelentés alapján érkeztek 2022. április 1-jén délelőtt a helyi piachoz, ahol egy molinó volt kihelyezve, amelyen önkényuralmi jelkép volt látható – írta a rendőrség abban a stílusban, amely csak a lényeget nem árulja el.

Önkényuralmi jelkép

“A rendőrök a molinót lefoglalták, a Nagykátai Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen” mondatból már sejteni lehetett, hogy politikai botrányról lehet szó. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Egy fideszest támadtak rajta

Ahogy arról a Blikk beszámolt péntek délelőtt a rendőrség nagy erőkkel kivonult az LMP társelnökének helyi irodája elé: le akartak szedni egy molinót, ami nem nyerte el Czerván György, Pest megye 9. számú választókerülete fideszes képviselőjének tetszését, azon ugyanis elvtársnak nevezik.

De mi volt az a jelkép?

Szeretettel köszöntjük Czerván György elvtársat a Hazafias Népfront 1985. évi országgyűlési képviselő jelöltjét! 1957 KISZ – ez volt a szövege a molinónak, és ezt jelentette be egy “állampolgár”.

A poszt

Az érintett képviselő reagál

“Péntek délelőtt a rendőrség durván beleavatkozott a kampány hajrába, amikor nagy erőkkel kivonultak nagykátai irodám elé, hogy eltávolítsanak egy vélhetően Czerván képviselő úrnak nem tetsző molinót. A molinó arra emlékeztette, hogy mielőtt fideszes lett KISZ-titkár és a Hazafias Népfront országgyűlési képviselőjelöltje volt. Ma ezzel valahogy nem szokott dicsekedni – ezt már Schmuck Erzsébet tette közzé a Facebookon.

A politikus visszatámad

Az Ébredj Káta képviselője a rendőrségi túlkapás miatt eljárást kezdeményezett, mivel szerinte a rendőrség megsértette a választási törvény alapján biztosított jogait, ami elfogadhatatlan. Az már egy másik kérdés, hogy a Wikipédia szerint Schmuck Erzsébet komoly KISZ-es múlttal rendelkezik.

Fideszes hanyatt esés

Az Ébredj Káta oldalán szombaton megjelent egy videó, amelyen az látszik, hogy egy narancssárga dzsekis motoros hatalmasat esik. A motorost az oldal szerint Czerván György, a Pest megye 9. számú választókerületének fideszes jelöltje rendelte oda a kampánya részeként. 

A bukás

Dunakeszin is történt valami

Szombatra, a város 45 születésnapjára, amikor a városban nagyszabású ünnepséget tartanak elérhetetlenné vált az önkormányzat honlapja. Egyelőre nem tudni, hogy támadás vagy technikai hiba történt-e.