Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Csalók az Auchannál, mindenkit lehúznak, aki bedől nekik – ez a módszerük

Új trükkös csalásra figyelmeztetik a Dunakeszi Auchan áruház parkolójában megálló autósokat. Egy autószerelőnek látszó férfi rossz gömbcsuklóval, kieső kerékkel riogatja a tulajdonosokat, azt ígéri 15 ezerért azonnal megjavítja a hibát. Állítólag vannak, akik bedőltek neki.

Nincs a helyén a kerék

„Tegnap dél körül az Auchan-nál lévő Citymarket parkolóban próbáltam beülni a kocsimba, amikor egy autószerelőnek látszó és magát annak is valló 50 év körüli férfi megpróbálta elhitetni velem, hogy a jobb első kerekem nincs a helyén.” – írja egy hölgy az egyik dunakeszi közösségi oldalon. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyre teszi

„Miután benézett a kocsi alá, megállapította, hogy a gömbcsukló kicsit kiugrott és kedvesen felajánlotta, hogy ő majd helyre teszi. Mindeközben megpróbált rábeszélni, hogy én is nézzek kocsi alá. Miután nem néztem a kocsi alá és nem engedtem, hogy a kocsihoz nyúljon és nem akartam fizetni se neki a semmiért, továbbment.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Óvatosan a vásárlásnál

„Végig gyanakodva figyeltem a kocsi környékét, hol lehet a tettestársa és a helyzetet felismerve azonnal beültem a kocsiba és elhajtottam. Ezt csak azért írom, hogy mindenki nagyon figyeljen, legyen óvatos a bevásárlásoknál.” – tette hozzá a hölgy.

15 ezres szerelés

A poszt alatt egy hozzászóló arról írt, hogy nemrég egy férfit 15 ezer forinttal húzták le hasonló módszerrel. Mint fogalmazott: „Három hónapja egy idősebb úriembert sajnos sikerült becsapniuk. Egy gömbcsukló helyrerakásért 15 ezer forintot kértek el az Auchan parkolóban. Nagyon meggyőző és udvarias volt a pasi, tipikus autószerelőnek tűnt, bemutatkozott és még a műhely címét is bemondta.” – írja a hozzászóló.

Megkérdeztük a rendőrséget

A BudaPestkörnyéke.hu hírportál megkereste a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy érkezett-e hozzájuk feljelentés az ügyben. Azt a választ kaptuk, hogy nem.

Nem alaptalan hiba

A gyatra minőségű hazai úthálózat miatt meglehetősen gyakran kell az autók futóművének bizonyos elemeit javítani, állítani vagy cserélni. Az egyik ilyen fáradékony elem a gömbfej, gömbcsukló ami nem egy konkrét alkatrészt jelent, hanem egy gyűjtőnév, olyan mint például a szárnyas anyacsavar, így ebből már sejthető, hogy több is van belőle egy korszerű autóban.

Az autó könyökízülete

Gömbfejeket használnak például a kormányösszekötőkön, a futóműnél és a stabilizátorokon is. Működése nagyjából olyan, mint a könyökízület, a baj akkor van vele, ha megsérül vagy egyszerűen elkopik – írja az Origo.

Kiszakadó kerék

A futóműben található gömbfejek általában kopogással és egyéb gyanús hangokkal, bizonytalan egyenesfutással, legrosszabb esetben kiszakadó kerékkel jelzik, hogy gond van, így ha felmerül bennünk a gyanú, célszerű mielőbb felkeresni egy szervizt.

Gyorsan javítható

Szerencsére – az esetek többségében – könnyen, gyorsan és nem túl drágán javítható a gond, a költségek ugyanakkor arányosan nőnek az adott márka és típus presztízsével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezeket is olvasd el!

Kiemelt kép: illusztráció – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu

Exit mobile version