Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Döbbenet: homokot és kavicsot etettek iskolás társukkal, az áldozat kis híján életét vesztette

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt az ügyészség két fiatalkorú férfi ellen, akik kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek.

Elkapták az udvaron

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlottak és egy gyermekkorú fiú társuk tavaly március végén egy borsodi kistelepülés általános iskolájának udvarán először egy másik kiskorú fiút próbált meg „megfogni és a fűben hempergetni”, de az védekezett és elfutott tőlük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kavicsot és homokot tömtek a szájába

Ezután a sértett kiskorú fiúhoz mentek, kezeit lefogták, majd a földre vitték, és hanyatt fekvő helyzetben tartották. A gyermekkorú fiú füvet, kavicsot és homokot tömött a kiskorú fiú szájába, amit a sértett lenyelt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szégyellte a történteket

A sértett szégyellte a történteket, így arról sem tanárainak, sem szüleinek nem számolt be. A következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták, és két műtétet hajtottak végre rajta.

Életveszélybe került

A közlemény szerint a sértett szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, „életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg”. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés számára pszichés traumát is okozott.

Próbára bocsátás

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával.

Elképesztő szörnyűség

A Kékvillogó.hu korábbi beszámolója szerint egészen szörnyű dolog történt a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Ricsén. Egy 11 éves fiúval erőszakoskodott egy tizenéves banda, buszmegállóban támadtak rá, az egyik 14 éves támadó a „becses” szervét akarta a szájába tenni.

A buszmegállóban támadtak rá

A buszmegállóban támadtak rá többen is egy 11 éves kisfiúra Ricsén. Az egyikük a földre lökte, rátérdelt a mellkasára, majd mindenki előtt megalázta. A gyerek sírva rohant haza a szüleihez, azóta nem volt iskolában, az utcára is fél kimenni. A támadót most tartóztatták le, kiderült, hogy másokkal is erőszakoskodott korábban.

Az elkövető családja fenyegetőzik

A családja azóta megfenyegette a megtámadott fiú szüleit, a Facebookon folyamatosan zaklatják az áldozat családját – számolt be róla a Tények.

Egy hónapra kerül rácsok mögé

„Fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tartani kell attól is, hogy a sértettet befolyásolják, ezzel a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve mivel már hasonló cselekmény elkövetése miatt folyik büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, így a bűnismétlés lehetősége is reális. A bíróság mindezekre tekintettel egy hónapra elrendelte a letartóztatást.” – mondta akkor Majoros Tünde, a Miskolci Törvényszék szóvivője. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version