Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt vádat emelt az ügyészség két fiatalkorú férfi ellen, akik kiskorú fiú osztálytársuk szájába füvet, homokot és kavicsot tömtek.

Elkapták az udvaron

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlottak és egy gyermekkorú fiú társuk tavaly március végén egy borsodi kistelepülés általános iskolájának udvarán először egy másik kiskorú fiút próbált meg „megfogni és a fűben hempergetni”, de az védekezett és elfutott tőlük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kavicsot és homokot tömtek a szájába

Ezután a sértett kiskorú fiúhoz mentek, kezeit lefogták, majd a földre vitték, és hanyatt fekvő helyzetben tartották. A gyermekkorú fiú füvet, kavicsot és homokot tömött a kiskorú fiú szájába, amit a sértett lenyelt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szégyellte a történteket

A sértett szégyellte a történteket, így arról sem tanárainak, sem szüleinek nem számolt be. A következő napokban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták, és két műtétet hajtottak végre rajta.

Életveszélybe került

A közlemény szerint a sértett szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés közvetlen életveszélyes állapotot eredményezett, „életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg”. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés számára pszichés traumát is okozott.

Próbára bocsátás

Az ügyészség a büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottakkal szemben próbára bocsátást indítványozott, egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával.

Elképesztő szörnyűség

A Kékvillogó.hu korábbi beszámolója szerint egészen szörnyű dolog történt a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Ricsén. Egy 11 éves fiúval erőszakoskodott egy tizenéves banda, buszmegállóban támadtak rá, az egyik 14 éves támadó a „becses” szervét akarta a szájába tenni.

A buszmegállóban támadtak rá

A buszmegállóban támadtak rá többen is egy 11 éves kisfiúra Ricsén. Az egyikük a földre lökte, rátérdelt a mellkasára, majd mindenki előtt megalázta. A gyerek sírva rohant haza a szüleihez, azóta nem volt iskolában, az utcára is fél kimenni. A támadót most tartóztatták le, kiderült, hogy másokkal is erőszakoskodott korábban.

Az elkövető családja fenyegetőzik

A családja azóta megfenyegette a megtámadott fiú szüleit, a Facebookon folyamatosan zaklatják az áldozat családját – számolt be róla a Tények.

Egy hónapra kerül rácsok mögé

„Fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tartani kell attól is, hogy a sértettet befolyásolják, ezzel a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve mivel már hasonló cselekmény elkövetése miatt folyik büntetőeljárás van vele szemben folyamatban, így a bűnismétlés lehetősége is reális. A bíróság mindezekre tekintettel egy hónapra elrendelte a letartóztatást.” – mondta akkor Majoros Tünde, a Miskolci Törvényszék szóvivője. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció