Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Dobrev Klára nagyon vezet a miniszterelnök-jelölti versenyben: itt tudod megnézni, ki lesz a körzetedben a fideszes jelölt kihívója

Szeptember 18-án kezdődött az ellenzéki előválasztás első fordulója. 106 egyéni választókerület 253 jelöltje és öt miniszterelnök-jelölt közül lehet kiválasztani a Fidesz–KDNP tavaszi kihívóit. A résztvevők interneten és sátrakban voksolhatnak. Ez volt Magyarországon az első országos előválasztás. Jönnek az eredmények, cikkünk folyamatosan frissül…

633-an szavaztak

Kedden este véget ért az ellenzéki előválasztás első fordulója, este negyed tízkor regisztrálta a rendszer az utolsó online szavazatot. A szervezők tájékoztatása szerint előválasztás első fordulójában összesen 633 811-en vettek részt személyesen vagy online. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Miniszterelnök-jelölti verseny

Az eredmények összesítése szerda reggel kezdődött. Az egyéni választókerületekben ma eldőlt a verseny, a miniszterelnök-jelölti előválasztás azonban kétfordulós. Csak akkor derül ki szerdán, hogy ki lesz Orbán Viktor kihívója, ha valamelyik jelölt megszerezte a szavazatok több mint felét. Ha nem, akkor második fordulót tartanak, ahová az első három helyezett jut be, feltéve, hogy elérték a 15 százalékos szavazatarányt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Közölük kerül ki a Orbán Viktor kihívója

A miniszterelnök-jelölti székért öten versenyeztek az első fordulóban. Karácsony Gergely főpolgármester –  az MSZP, Párbeszéd és az LMP jelöltje, Dobrev Klár EP képviselőt pedig a Demokratikus Koalíció támogatta. De elindult Fekete-Győr András a Momentum színeiben, Jakab Péter a Jobbik jelöltje és Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere is.

Két helyen nem volt előválasztás

Budapesten két körzetben nem volt előválasztás. Óbudán a Párbeszédes Szabó Tímea mögé, Újpesten pedig a DK-s Varjú László mögé állt be minden ellenzéki párt.

Zuglóban egyedül maradt Hadházy Ákos

Zuglóban az MSZP-s Tóth Csaba visszalépése után maradt ellenfél nélkül a momentumos Hadházy Ákos. Tóth Csaba hétfőn jelentette be, hogy visszalép a jelöltségtől, miután az előválasztás időszakában kihátrált mögüle Karácsony Gergely, a DK és a Jobbik is. Tóth Csaba visszalépésének okairól ide kattintva tudsz olvasni.

Dobrev Klára vezet

Szerda 19-ig 10 körzet eredményét jelentette be az Országos Előválasztási Bizottság. Valamennyi körzetben Dobrev Klára, a DK-miniszterelnök-jelöltje nyerte. Az összesítésben Karácsony Gergely áll a második helyen, majd őt követi Márki-Zay Péter.

Budapest 1. számú választókerület (1., 5. kerület, valamint a 8. és 9. kerület egyes részei)

Budapesti 2. számú választókerület (11. kerület)

Budapest 3. választókerület (12. kerület)

Pest megye 2. választókerület (Budakeszi körzete)

Pest megye 3. számú választókerület (Szentendre körzete)

Pest megye 4. választókerület (Vác körzete)

Pest megye 5. számú választókerület (Dunakeszi körzete)

Pest megye 6. számú választókerület (Gödöllő körzete)

Pest megye 8. választókerület (Szigetszentmiklós)

Pest megye 9-es számú választókerületében (Nagykáta) – egy jelölt indult

Pest megye 10. választókerület (Monor körzete)

Pest megye 11. számú választókerület (Dabas körzete)

Pest megye 12. számú választókerület (Cegléd)

Kiemelt kép: Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Márki-Zay Péter – Forrás: RTL klub


Exit mobile version