Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Dunába ugrott egy szomorú asszony Ráckevénél, majd villámgyors rendőri akció történt

Dunába vetette magát elkeseredett asszony Ráckevénél. Az öngyilkossági kísérlet azonban nem sikerült, mert két rendőrnek sikerült kimentenie a mindössze 12 fokos folyóból. Doszkocs Gábor törzszászlós és Wesselényi Miklós főtörzsőrmestera Zsaru Magazinnak nyilatkozott a két héttel ezelőtti bravúros életmentésről.

A szolgálatirányító helyiségben a térfigyelő monitorral szemben ültem, amikor 1 óra után feltűnt egy magányos alak a kihalt utcán – mondta el Wesselényi Miklós főtörzs­őrmester, a Ráckevei Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Furcsa volt, hogy egyedül sétál a teljesen üres városban: A monitoron láttam, hogy egy apró termetű, idős nő. Rögtön ezután szöget ütött a fejembe: mi oka lehet egymagában kint tartózkodni az éjszakában? Követtem mozgását, a Duna felé tartott. Egészen közel ment a korláthoz, a víz felé nézett, többször fel is lépett a korlát aljára. Akkor már tudtam, hogy baj van.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A megbízott Doszkocs Gábor törzszászlóssal, szolgálatirányító parancsnokkal és Tóth Gábor törzsőrmesterrel indult meg a rendőrségtől talán százötven méterre lévő Árpád hídhoz. Másodpercek alatt elérték a hidat, ahol Wesselényi főtörzsőrmester a legrosszabb lehetőséggel számolva már eleve a meder felé szaladt, míg társai a híd útpályáján közelítettek a nő irányába. Mielőtt a törzszászlós és a törzsőrmester a híd közepére érhetett volna, a nő beugrott a vízbe.

Wesselényi Miklós főtörzsőrmester nem volt irigylésre méltó helyzetben, miközben a parton hányta le magáról ruháit. A név kötelez – gondolhatjuk, mivel azonos nevű történelmi elődje már jeleskedett vízimentésben. Az árvízi hajósként ismert bárónak 1838-ban legalább egy bárkája volt. A tiszthelyettes csak magára és kollégáira számíthatott – írja a Police.hu.

Időközben a partra érő munkatársaimat kértem meg, hogy próbáljanak elemlámpával világítani. Felfedeztem némi fodrozódást a vízen, abba az irányba úsztam. Korábban soha nem kellett vízből mentenem, annyi előzetes elképzelésem volt, hogy az asszonyt mindenképp együttműködésre bírom, ha kell, leküzdöm ellenállását, nehogy kapálózásával mindkettőnket a mélybe rántson. Erre nem volt szükség, teljesen mozdulatlanul ringatózott a víz felszínén, a parttól mintegy huszonöt méterre. Kabátja kapucnija szétterült a víztükrön, azt megragadva vontattam magam után – meséli a főtörzsörmester.

A vízbe gázolva vettük át a mozdulatlan testet, majd a partra emeltük – folytatta Doszkocs törzszászlós. – Míg kollégám felkapkodta a parton hagyott ruháit, és egy odaérkező járőrkocsiba ült átmelegedni, mi mentőt és tűzoltót hívtunk, kiérkezésükig kabátokkal, pokrócokkal takartuk be a reszkető nőt, majd beszéltettük, hogy eszméleténél maradjon. Segítettünk a tűzoltóknak felvinni a hordágyat a mentőautóig, amivel bevitték a kórházba.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Kiemelt kép: Az életmentő rendőrök/Police.hu

Exit mobile version