Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Dunakeszi ismét megelőzi az agglomerációs városokat, most egy kártyával rukkolnak elő

Dunakeszin úgy döntöttek, hogy bevezetik az úgynevezett Dunakeszi kártyát. Ezzel számos rendezvényt, sporthelyszínt lehet jelentős kedvezménnyel vagy ingyen látogatni. Akinek nincs kártyája fizessen, a bevételből pedig tovább gyarapítják a várost.

Az ötlet ugyan nem új, de az agglomerációban sehol sem vezették még be olyan szervezetten a városkártya intézményét, mint Dunakeszin. A városban állandó lakcímmel rendelkezők ingyen igényelhetik a kártyát, amit sok helyen használhatnak majd.

A kártya számos kedvezményre jogosít és segít abban is, hogy bizonyos rendezvényekre a dunakesziek juthassanak be elsőként vagy ingyenesen. A városházán elmondták, hogy az így keletkező bevételt a kulturális- és sportrendezvényekre akarják fordítani.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A döntés mögött az áll, hogy a nagyobb rendezvényekre a dunakesziek ingyen mehessenek be, míg aki nem a város lakója, attól akár belépő is szedhető. Egy gyakorlati példa: a főtéri jégpályát a helybéliek féláron vehették igénybe, de később nem zárható ki, hogy mondjuk a helyi Festen is alkalmazzák majd a kártyát és a belépés csak a dunakeszieknek lesz ingyenes – írja a helyi lap a Dunakeszipost.hu.

A kártya névre szóló, éppen ezért most még a jogszabályi kereteket finomítják. Ha valaki valódi kártyát szeretne, akkor annak az előállítási árát ki kell fizetnie, ez várhatóan 700 Ft lesz, de ha a Dunakeszi Applikáción keresztül regisztrál valaki, akkor annak nem lesz költsége.

A tervek szerint egy kártya 5 évig lesz érvényes és a regisztráció már márciusban elindulhat, egyelőre próbaüzemben.

Kiemelt kép: BPK-illusztráció

Exit mobile version