Dunakeszin úgy döntöttek, hogy bevezetik az úgynevezett Dunakeszi kártyát. Ezzel számos rendezvényt, sporthelyszínt lehet jelentős kedvezménnyel vagy ingyen látogatni. Akinek nincs kártyája fizessen, a bevételből pedig tovább gyarapítják a várost.

Az ötlet ugyan nem új, de az agglomerációban sehol sem vezették még be olyan szervezetten a városkártya intézményét, mint Dunakeszin. A városban állandó lakcímmel rendelkezők ingyen igényelhetik a kártyát, amit sok helyen használhatnak majd.

A kártya számos kedvezményre jogosít és segít abban is, hogy bizonyos rendezvényekre a dunakesziek juthassanak be elsőként vagy ingyenesen. A városházán elmondták, hogy az így keletkező bevételt a kulturális- és sportrendezvényekre akarják fordítani.

A döntés mögött az áll, hogy a nagyobb rendezvényekre a dunakesziek ingyen mehessenek be, míg aki nem a város lakója, attól akár belépő is szedhető. Egy gyakorlati példa: a főtéri jégpályát a helybéliek féláron vehették igénybe, de később nem zárható ki, hogy mondjuk a helyi Festen is alkalmazzák majd a kártyát és a belépés csak a dunakeszieknek lesz ingyenes – írja a helyi lap a Dunakeszipost.hu.

A kártya névre szóló, éppen ezért most még a jogszabályi kereteket finomítják. Ha valaki valódi kártyát szeretne, akkor annak az előállítási árát ki kell fizetnie, ez várhatóan 700 Ft lesz, de ha a Dunakeszi Applikáción keresztül regisztrál valaki, akkor annak nem lesz költsége.

A tervek szerint egy kártya 5 évig lesz érvényes és a regisztráció már márciusban elindulhat, egyelőre próbaüzemben.

Kiemelt kép: BPK-illusztráció