Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Egy 81 éves nénit vezettek meg az unokázós csalók: a fia nevében kértek pénzt, azt állították hatalmas bajba keveredett – A kétségbeesett asszony egymilliót adott át

People, modern electronic gadgets, technology and communication. Aged senior woman with short gray hair enjoying nice phone conversation, sitting on sofa, holding mobile at her ear and smiling

Egy 81 éves budapesti asszonyt hívott fel egy férfi 2021. október 30-án éjjel; magát a sértett fiának kiadva azt állította, hogy elszámolási vitába keveredett és sok pénzzel tartozik albán személyeknek.

Átverte a kétségbeesett asszonyt

A kétségbeesett asszonyt rávette, hogy a kisegítésére pénzt adjon egy nőnek, elmondása szerint a barátja feleségének. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egymilliót adott át

Az idős nő 40 perccel a telefonhívás után újbudai lakásánál egymillió forintot adott át az ismeretlennek, aki autóba szállva gyorsan távozott is, írja a police.hu.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Akcióban a rendőrök

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Nyomozó Főosztály Vagyonvédelmi Osztály rendőrei a pénzzel teli boríték átadása után negyed órával, még a kerületben megállították az autót, és elfogták a bűncselekménnyel gyanúsítható három embert.

Ez is érdekelhet:

Beismerték tettüket

A 22 éves L. Ignácot, a 38 éves K. Jánost és a 43 éves R. Lászlónét csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tettek. A fővárosi nyomozók őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Videón az elfogás:

Számtalan eset

Az unokázós csalók gyakorlatilag folyamatosan akcióban vannak: még szeptember közepén írta meg a Kékvillogó, hogy egy egészen új, de félelmetes mesével csalják ki az emberek pénzét az unokázós csalók. Ahogyan arról a lap beszámolt egy végrehajtó iroda munkatársának kiadva akart kicsalni pénzt egy nőtől egy fiatalember. 

200 ezer volt a tét

Egy akkor még ismeretlen férfi magát egy végrehajtó iroda munkatársának kiadva hívta telefonon, majd közölte, hogy közel 200 ezer forintos tartozás mutatkozik az asszony számláján.

Jöttek a keresztkérdések

Az 57 éves nőnek gyanús lett a szokatlan ügymenet, így néhány kérdés után bontotta a vonalat és értesítette a rendőrséget.

28 éves férfi

A Pest megyei nyomozók szeptember 16-án fogták el a mándoki 28 éves férfit. Ekkor kiderült, hogy a férfi számlájára több, hasonló módszerrel elkövetett csalás is írható.

Eddig 2 millió csalt ki másoktól

Kiderült, a hogy a bűncselekményekből származó összesen közel kétmillió forint utalását és kezelését a férfi társa, egy 37 éves uszkai nő végezte. A rendőrök a nőt is megtalálták.

Beismerés és tagadás

A férfi kihallgatásán a bűncselekményt beismerte. A nő viszont a férfire hárította a felelősséget, szerinte becsapta őt.

Az eljárás

Az azóta már letartóztatásban lévő 28 éves férfi ellen két rendbeli csalás bűntette kísérletének, és hét rendbeli csalás bűntettének gyanúja miatt folytatják le a további eljárást a Pest megyei rendőrök, míg a szabadlábon védekező 37 éves nővel szemben pénzmosás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik

Exit mobile version