Idős emberek megkárosítására, úgynevezett unokázós csalásokra szakosodott bűnszervezet egyik irányítóját vették át a Ferihegyen a budapesti rendőrök. A férfit az Egyesült Királyságból szállították Magyarországra, ezzel a banda minden tagja rács mögé került.

Ferihegyen vették át

Idős emberek megkárosítására, úgynevezett unokázós csalásokra szakosodott bűnszervezet egyik irányítóját vették át a Ferihegyen a budapesti rendőrök. A férfit az Egyesült Királyságból szállították Magyarországra, ezzel a banda minden tagja rács mögé került. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogatóparancs volt ellene

A budapesti nyomozók által kezdeményezett nemzetközi elfogatóparancs alapján Sheffieldben őrizetbe került 42 éves H. Ernővel 2021. augusztus 18-án landolt a gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

A police.hu felvétele:

21 tagú bűnszervezet

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozásának adatai szerint a 21 tagú bűnszervezet, melyet a férfi három társával Angliából irányított, összesen mintegy 47 millió forintos kárt okozott idős embereknek Magyarországon.

Ez is érdekelhet:

Azonosították őket

A szervezet minden tagját azonosították és elfogták a BRFK nyomozói, az okozott kár közel ötödét visszakapták a károsultak.

A magyar rendőrség felvétele:

A gyanúsítottak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság H. Ernőt 24 rendbeli csalás bűntettével, 2 rendbeli csalás bűntett kísérletével és 17 rendbeli pénzmosás bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

Elszállították

A férfit korábbi bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetés letöltése miatt büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.   A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videók forrása: A videófelvételen a BRFK által korábban elfogott gyanúsítottak, valamint a kicsalt pénz visszaadása látható. A hangfelvételen egy unokázós csaló beszél. Kiemelt kép: police.hu videorészlet