1,6 millió forintot csalt ki az idős férfitól az unokázós csaló Isaszegen. Hamar elkapták a rendőrök.

Nem sokáig örülhetett a zsákmányának az a 31 éves unokázós csaló, aki több, mint másfél millió forintot csalt ki pár nappal ezelőtt egy idős férfitől Isaszegen.

A Pest megyei nyomozók ugyanis üldözőbe vették az autóval menekülő férfit, és nyakon is csípték Dunaharasztiban.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A rendőrség tájékoztatása szerint a 73 éves férfit nem sokkal az autós üldözés előtt hívta fel egy ismeretlen személy telefonon: 1,6 millió forintot csalt ki tőle azzal a mesével, hogy fia balesetet okozott és sürgősen pénzre van szüksége.

Az összegért az isaszegi K. Dávidot küldte, aki át is vette az időstől a bélelt borítékot, majd igyekezett volna odébb állni, ám a rendőrök egy lámpás kereszteződésnél elvágták menekülési útvonalát. Miután elfogták, a pénzt hiánytalanul ugyanott találták, ahová nem sokkal azelőtt elrejtette, a nadrágzsebében. A lefoglalt bankjegyeket visszaadták a nyugdíjasnak.

Az azóta letartóztatott 31 éves férfi ellen csalás meglapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya azt is vizsgálja, hogy ki vagy kik a tettestársai a bűncselekmény elkövetésében.

Kiemelt kép: illusztráció