Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Értékes hatóanyagok a bőrápolásban

Minden nőre igaz, hogy szívesen rátalálna az örök fiatalság titkára, hogy megőrizze üde szépségét, ragyogó megjelenését. Ha nem is tudjuk tálcán átnyújtani azt az egyetlen üdvözítő hozzávalót, ami biztosíthatná ezt, a legütősebb, leghasznosabb hatóanyagok kiválasztásához adhatunk tippeket.

Az anti-aging jegyében

Az első és legfontosabb, hogy kialakítsunk egy olyan rutint, amiben minimum a tisztításra, a hidratálásra, valamint az UV-sugárzással szembeni védekezésre sor kerül. Ennél persze jobb eredményeket érhetünk el, ha a koreai rutint választjuk, illetve retinol tartalmú készítményekkel gazdagítjuk a gondoskodás menetét. Érdemes válogatni a skinshop.hu minőségi szérumjai, valamint retinolban gazdag krémjei közül.

A retinol, avagy A-vitamin, illetve ennek származékai számos kutatás által bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak a bőrünkre. A fiatalos megjelenés érdekében érdemes retinolt tartalmazó termékekkel ápolni a bőrünket.

Mit várhatunk a retinoltól?

A retinol pozitív hatással van a kollagéntermelésre. Ebből egyenesen következik, hogy alkalmazásukkal feszes és fiatalos bőrállapotot alakíthatunk ki. Amennyiben a célunk az, hogy mérsékeljük a ráncok megjelenését, akkor kitűnő választásnak bizonyul, hiszen valódi eredményeket érhetünk el vele.

Ha mindez nem lenne elég, a retinollal csökkenthetjük a romboló külső, környezeti hatások következményeit is, hiszen kiemelkedően teljesít antioxidánsként is. Nincs többé megereszkedett, fakó, ragyogását vesztett bőr, ha retinol tartalmú készítményekkel kényeztetjük.

A bőr hidratáltsága kiemelten fontos a rugalmas és üde hatás biztosításának szempontjából. A jó hír az, hogy a retinol ebben is támogat minket, hiszen pozitívan befolyásolja a vízmegkötő anyagok termelődését a bőrben. A végeredmény? Hidratált és rugalmas bőrfelszín.

Gyakori problémának számítanak a pattanások és a pigmentfoltok is. A jó hír, hogy a sejtek osztódásának felgyorsítása révén a retinol sokat tehet ezen problémák esetében is értünk.

Javaslatok az alkalmazáshoz

Mint a legtöbb, kiemelten hatékony hatóanyag esetében, itt is indokolt a megfontolt, apró lépésekben történő alkalmazás. Ne sokkoljuk a bőrt, legyünk türelmesek és óvatosak, figyeljük a reakciókat is.

Mivel a retinol fényérzékeny hatóanyag, érdemes inkább esténként alkalmazni. Ugyan a bőrt nem fényérzékenyíti, ne felejtsük el minden nap a reggeli rutin végén a fényvédőt, ugyanis rengeteget tehetünk vele a ráncok és pigmentfoltok megjelenése ellen.

Amennyiben a koreai rutint követjük, alkalmazzunk a retinol előtt és után is hidratáló termékeket, így egészen biztosan elkerülhetjük a bőr kiszáradását.

A hámlasztókat érdemes külön napokon, nem a retinollal egy rutinban alkalmazni, így elkerülhetővé válnak a kellemetlen hatások. A C-vitamin, a hialuronsav és a niacinamid is jól kijön a retinollal, nem kell kizárni őket a bőrápolási rutinból. Bátran vegyítsük az értékes hatóanyagokat az eredmények maximalizálása érdekében.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.

Exit mobile version