Minden nőre igaz, hogy szívesen rátalálna az örök fiatalság titkára, hogy megőrizze üde szépségét, ragyogó megjelenését. Ha nem is tudjuk tálcán átnyújtani azt az egyetlen üdvözítő hozzávalót, ami biztosíthatná ezt, a legütősebb, leghasznosabb hatóanyagok kiválasztásához adhatunk tippeket.

Az anti-aging jegyében

Az első és legfontosabb, hogy kialakítsunk egy olyan rutint, amiben minimum a tisztításra, a hidratálásra, valamint az UV-sugárzással szembeni védekezésre sor kerül. Ennél persze jobb eredményeket érhetünk el, ha a koreai rutint választjuk, illetve retinol tartalmú készítményekkel gazdagítjuk a gondoskodás menetét. Érdemes válogatni a skinshop.hu minőségi szérumjai, valamint retinolban gazdag krémjei közül.

A retinol, avagy A-vitamin, illetve ennek származékai számos kutatás által bizonyítottan pozitív hatást gyakorolnak a bőrünkre. A fiatalos megjelenés érdekében érdemes retinolt tartalmazó termékekkel ápolni a bőrünket.

Mit várhatunk a retinoltól?

A retinol pozitív hatással van a kollagéntermelésre. Ebből egyenesen következik, hogy alkalmazásukkal feszes és fiatalos bőrállapotot alakíthatunk ki. Amennyiben a célunk az, hogy mérsékeljük a ráncok megjelenését, akkor kitűnő választásnak bizonyul, hiszen valódi eredményeket érhetünk el vele.

Ha mindez nem lenne elég, a retinollal csökkenthetjük a romboló külső, környezeti hatások következményeit is, hiszen kiemelkedően teljesít antioxidánsként is. Nincs többé megereszkedett, fakó, ragyogását vesztett bőr, ha retinol tartalmú készítményekkel kényeztetjük.

A bőr hidratáltsága kiemelten fontos a rugalmas és üde hatás biztosításának szempontjából. A jó hír az, hogy a retinol ebben is támogat minket, hiszen pozitívan befolyásolja a vízmegkötő anyagok termelődését a bőrben. A végeredmény? Hidratált és rugalmas bőrfelszín.

Gyakori problémának számítanak a pattanások és a pigmentfoltok is. A jó hír, hogy a sejtek osztódásának felgyorsítása révén a retinol sokat tehet ezen problémák esetében is értünk.

Javaslatok az alkalmazáshoz

Mint a legtöbb, kiemelten hatékony hatóanyag esetében, itt is indokolt a megfontolt, apró lépésekben történő alkalmazás. Ne sokkoljuk a bőrt, legyünk türelmesek és óvatosak, figyeljük a reakciókat is.

Mivel a retinol fényérzékeny hatóanyag, érdemes inkább esténként alkalmazni. Ugyan a bőrt nem fényérzékenyíti, ne felejtsük el minden nap a reggeli rutin végén a fényvédőt, ugyanis rengeteget tehetünk vele a ráncok és pigmentfoltok megjelenése ellen.

Amennyiben a koreai rutint követjük, alkalmazzunk a retinol előtt és után is hidratáló termékeket, így egészen biztosan elkerülhetjük a bőr kiszáradását.

A hámlasztókat érdemes külön napokon, nem a retinollal egy rutinban alkalmazni, így elkerülhetővé válnak a kellemetlen hatások. A C-vitamin, a hialuronsav és a niacinamid is jól kijön a retinollal, nem kell kizárni őket a bőrápolási rutinból. Bátran vegyítsük az értékes hatóanyagokat az eredmények maximalizálása érdekében.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.