Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ezt mondta Müller Cecília az influenza elleni védőoltásról – videó

Megérkezett a háziorvosi praxisokba és az üzemorvosokhoz az influenza elleni védőoltás – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Ezt mondta Müller Cecília

Müller Cecília arra kérte a koronavírus szempontjából magas kockázatú csoportokba tartozókat, hogy éljenek az idén mindenkinek ingyenesen biztosított védőoltás lehetőségével, számolt be róla a LikeNews.

Ez a vakcina adható a felnőtteknek

Elmondta: a felnőtteknek adható, három komponensű vakcina két A típusú és egy B típusú influenzatörzs ellen nyújt védelmet. Járványként jellemzően az A típusú influenza jelenik meg, a védőoltás tehát kellő védelmet biztosít járvány esetén.    

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ezek a BudapestKörnyéke legfrissebb hírei

Erre kért mindenkit a tiszti főorvos

A tisztifőorvos kitért arra: a koronavírus ellen az influenza elleni védőoltás nem ad védelmet, ugyanakkor mindkét vírus „célszerve az alsólégúti traktus”, ezért fontos legalább az egyik ellen védekezni.    

Ezért fontos az oltás

Hozzátette: nemcsak a krónikus betegségben szenvedőknek, a munkájuk miatt magas kockázati csoportba tartozóknak is különösen fontos beoltatni magukat. Példaként említette az egészségügyben, a szociális intézményekben dolgozókat, a kormánytisztviselőket, a rendvédelemben és a közlekedésben dolgozókat, akik sok emberrel találkoznak munkájuk során.

Csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Romániába utazni


Csütörtöktől karanténkötelezettség nélkül lehet Magyarországról Romániába utazni – közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert azt mondta

Kiss Róbert alezredes elmondta: a romániai országos járványügyi operatív törzs az európai betegségmegelőzési és járványvédelmi központ hétfői adatai alapján frissítette a magas kockázati besorolású országok listáját. A román rendvédelmi szervek döntése alapján csütörtök hajnaltól Magyarország nem szerepel az emelt kockázatú országok között – tette hozzá.    

Az elmúlt 24 óra

Ismertette, hogy a rendőrök az elmúlt 24 órában 39 esetben intézkedtek azért, mert tömegközlekedési eszközön utazók nem vagy nem megfelelően viseltek maszkot. Az üzletekben, közintézményekben ugyanezért a szabályszegésért 37 esetben volt szükség intézkedésre.    

A határok

Arról is beszámolt, hogy zökkenőmentes a forgalom az ország határain, a közlekedők a csanádpalotai, röszkei, tompai és beregsurányi határátkelőn számíthatnak 2-3 órás várakozásra.

Az operatív törzs sajtótájékoztatója itt visszanézhető

about:blankFacebook URL

A(z) facebook.com beágyazott tartalmának előnézete nem tekinthető meg a szerkesztőben.

Kiemelt kép: Müller Cecília

Exit mobile version