Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Fekete szombat Pest vármegyében: néhány óra alatt ketten is életüket veszítették közlekedési balesetekben

Ócsa, 2023. május 20. Összeroncsolódott személygépkocsi az M5-os autópálya 30-as kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon Ócsánál 2023. május 20-án. A személygépkocsi lesodródott az útról és árokba hajtott, négyen utaztak benne, az egyik utas életét vesztette. MTI/Mihádák Zoltán

Országszerte pedig öten haltak meg néhány óra alatt az ország útjain. Volt, hogy szinte egyszerre történtek a tragédiák. Többen lehajtottak az útról és úgy veszítették életüket, de frontális karambol miatt is vonulniuk kellett a hatóságoknak.

Hídkorlátnak csapódott, majd a szántóföldön állt meg

Tragikus baleset történt szombat délután Nagykáta közelében. A 3115-ös számú út 3-as kilométerszelvényében a város közigazgatási területéhez tartozó szakaszán közlekedett egy személygépkocsi. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A helyszínen életét veszítette

Nem sokkal negyed öt után egyelőre tisztázatlan okból – lesodródott az úttestről, hídkorlátnak ütközött, többször megpördült, majd a szántóföldön állt meg. A járművet vezető 54 éves nagykátai férfi a baleset következtében elszenvedett sérüléseibe a helyszínen belehalt – közölte oldalán a rendőrség.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Teljes útzár mellett helyszínelnek

A gépkocsi jobb első ülésén utazó, 56 éves férfi utas könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök a helyszínelés és a mentési munkálatok idejére teljes szélességében lezárták a balesettel érintett útszakaszt. A Nagykátai Rendőrkapitányság megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát. 

Ismeretlen okból az árokba hajtott

Délután két óra környékén pedig szintén Pest vármegyében egy 47 éves hernádi férfi közlekedett személyautójával az M5-ös autópálya 30-as kilométerszelvényében a főváros felé vezető oldalon. Ám ekkor tisztázatlan okból lehaladt az útról és árokba hajtott.

Sokáig küzdöttek életéért, de nem lehetett megmenteni

Az autó 42 éves férfi utasának életéért a kiérkező mentősök hiába küzdöttek, a helyszínen belehalt sérüléseibe. A gépkocsi sofőrje, valamint 42 éves női utasa súlyos, míg 33 éves női utasa könnyű sérülést szenvedett. A körülményeket a Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Az összetört autó

MTI/Mihádák Zoltán

Rengeteg baleset volt szombaton

Sajnos máshol is történtek balesetek a vármegyében. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) összesítése szerint a reggeli órákban letért az úttestről, beton villanyoszlopnak hajtott egy személyautó Dunabogdányban, a Duna köz és a 11-es főút sarkán.

Villanyoszlopnak hajtott és vízcső is tört

Az ütközés során a jármű egy vízcsövet is összetört. A szentendrei hivatásos és a visegrádi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A helyszínen egy sávon, felváltva haladt a forgalom. Esztergom sem úszta meg. Itt egy parkoló autónak hajtott neki egy személykocsi. A műszaki mentéshez az esztergomi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

Telezöldnél is elsőbbséget kell adni

Budapesten pedig – mint ahogy korábban hírt adtunk róla – egy hírhedten veszélyes kereszteződésben, a 19. kerületi Lehel utca és a Vak Bottyán utca találkozásánál nem sikerült értelmezni a telezöld jelentését egy Renault Laguna kombi vezetőjének.

Az ütközés elkerülhetetlen volt

A sofőr Ferihegyi gyorsforgalmi út felől haladt az Üllői út irányába, amikor a Vak Bottyán utcánál balra, a KÖKI üzletközpont felé. A Renault vezetője figyelmen kívül hagyta, hogy szemből egy Volkswagen Passat közeledik és úgy döntött, bekanyarodik. A Volkswagen 40 év körüli férfi sofőrje erre nem számított és autójával nagy erővel a Renault jobb oldalába rohant. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Mihádák Zoltán.)

Exit mobile version