Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Felhevült kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó Budapesten

Felhevült kézfertőtlenítő miatt gyulladt ki egy autó Budapesten. Szerencsére senki nem tartózkodott az autóban, különben nagyobb baj is történhetett volna.

Az asszony vasárnap ment a párjával nagybevásárlásra a 11. kerületben. Leparkoltak, majd bementek a boltba, pár perc után azonban nagy kiabálásra lettek figyelmesek.

„Valaki ordított, a kék Audi tulajdonosát keresték. Amint leesett, hogy rólunk lehet szó, azonnal sprinteltünk a parkolóba. A kocsi már füstölt, hívtuk a tűzoltókat, akik gyorsan megérkeztek. Profi munkát végeztek, de mire ki tudták nyitni az ajtót, a hő hatására a bal oldal teljesen kiégett. Az első kérdésük az volt, tartottunk-e a kocsiban kézfertőtlenítőt! Aztán az egyik berendezésük ki is mutatta, hogy a tűzfészek ott volt, ahol a gél pihent a kocsiban. Végül autómentőt kellett hívnunk” – mondta Szilvi a Blikknek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az asszony férjének régi álma volt egy Audi A6-os, kártérítésre azonban nem számíthatnak, hiszen a majd húszéves kocsira cascót sem kötöttek, a kötelező biztosítás pedig ilyen rendkívüli esetben nem fizet.

„Még mindig ráz a hideg, ha eszembe jut, mi történt volna, ha a férjemmel mi is épp bent ülünk. A járvány kitörésekor tettük a fertőtlenítőt az autóba, mint sokan mások, most viszont könyörgök mindenkinek, esze ágába se jusson követni ezt a példát” – mondta Szilvia.

Tűzoltók figyelmeztetnek

A katasztrófavédelem külön kisfilmet készített arról, hogy senki ne hagyja autójában a kézfertőtlenítőket.

„A kézfertőtlenítők magas százalékban alkoholt tartalmaznak, így tűzveszélyesek. Senki ne hagyja, az autóban, hiszen egy meleg nyári napon akár 80-90 fokra is felhevülhet a kocsi” – figyelmeztet Szabari Kata tűzoltó százados.

Kiemelt kép: illusztráció

Exit mobile version