Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Felsült a McDonald’s az Erős Pistás hamburgerekkel, közben bezárják az egyik népszerű Mekit Budapest környékén

Nemrég dobta piacra a McDonald’s a legendás magyar paprikakrémmel készített szendvicseit. Kiderült, hogy a Meki egyáltalán nem meri bevállalni az eredeti Erős Pistát. A csirkés szendvicsben majonézzel keverik, a marhaburgerben pedig vízzel. Megkérdeztük a McDonald’s-ot, hogy miért van erre szükség. Közben kiderült, hogy bezár az egyik budaörsi Meki.

Bezár az egyik McDonald’s Budaörsön

Rossz hírt kaptak a budaörsi Tesconál lévő McDonald’s étterem látogatói. Február 26-tól, vagyis most vasárnaptól egy teljes hónapig zárva lesz. Erről már szólnak a vendégeknek, igaz azt nem írták le a plakátra, hogy pontosan mettől-meddig lesz zárva az étterem, mi is az egyik alkalmazottól tudtuk meg, hogy vasárnap zárnak be. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a plakát fogadja Budaörsön a vendégeket

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felújítják az éttermet

A Meki plakátja szerint felújítják a budaörsi éttermet. Azt nem sikerült megtudnunk, hogy lesz-e automata rendelés, vagy pontosan miben változik meg az étterem, mert a magyar McDonald’s étteremhálózatot képviselő ügynökséget hiába kerestük, egy hete nem válaszolnak a levelünkre.

Erős Pistás szendvicsek

Közben piacra dobták a Meki két új slágerszendvicsét az Erős Pistás kollekciót. Két változatban kapható: csirkés és marhahúspogácsával szerelve. Mindkét szendvics ára 1600 forint.

Majonézes lett a Mekiben az Erős Pista

A csirkés verzióban majonézzel keverték össze az Erős Pistát, így az kevésbé csípős, lényegében alig bizsergeti meg a szánkat. Talán csak a csípőshöz egyáltalán nem szokott ízlelőbimbókat csikálja meg.

Nem vállalták be az eredeti Csípős Pistát

A marhahúspogácsás Erős Pistás szendvics sokkal ígéretesebb az erős ízek kedvelőinek, hiszen itt nem kutyulták össze a legendás magyar paprikakrémet majonézzel, viszont azt sem vállalták be, hogy eredeti Erős Pistát tegyenek a szendvicsbe.

Sokkal folyékonyabb

Megtudtuk, hogy a marhahúspogácsás hamburgerbe vízzel higított Erős Pistát tesznek. Kíváncsiságból rendeltünk és megnéztük. A lenti fotónkon is látszik, hogy a McDonald’s-nál az Erős Pista bizony sokkal folyékonyabb az eredeti verziónál.

Túl híg lett a Pista

A Meki Erős Pistás marhaburgere – Fotó: BPK

Egy kukkot sem szól a McDonald’s

Szerettük volna megkérdezni a McDonald’s üzletláncot arról, hogy miért higítják az Erős Pistát, miért nem merik bevállalni az eredeti csípős ízeket, de ahogy az étteremhálózatot képviselő Pr-ügynökség, a Noguchi & Peters Kft. az előző kérdésünkre nem válaszolt, erre sem. Az internetes sajtót elnézve nem is csoda, úgy tűnik, csúnyán felsültek ezekkel a szendvicsekkel, jó kritikát nem nagyon kaptak.

Roppant népszerű az Erős Pista

Az Erős Pista a Piros Arany után a második legnépszerűbb paprikakészítmény Magyarországon. A termék gyártója a kecskeméti Univer cégcsoport. A készítmény alapanyaga erős fűszerpaprika.

Hungarikum

Az Erős Pista 2016 júniusa óta hungarikum. Összetevői: nyers erős fűszerpaprika darálmány (87%), étkezési só, sűrítőanyag (xantángumi), étkezési sav (citromsav), tartósítószer (Kálium-szorbát.

A klasszikus magyar konyha alapanyaga

Számos országba exportálják az Erős Pistát, például az Amerikai Egyesült Államokba, Németországba, Csehországba és Lengyelországba. Általában a tradicionális magyar ételekhez, például lecsóhoz, halászléhez, csirkepaprikáshoz használják, de más ételekhez is használható például Mekis hamburgerekhez. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Erős Pistás hamburger – Fotó: BPK/BPK-grafika

Exit mobile version