Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Fiatalokból álló bűnbandát kapcsoltak le a gödöllői rendőrök, hárman közülük még 18 évesek sincsenek

Egy négytagú társaságot gyanúsítanak azzal, hogy 11 bűncselekményt követtek el az elmúlt időszakban.

Most szeptemberben történt az első hozzájuk köthető eset

Idén szeptemberben bejelentést tettek a segélyhívón, amely szerint egy Kistarcsán leparkolt kisbuszt feltörtek ismeretlenek. Három országúti versenykerékpárt, akkumulátort, ruhákat és sportfelszereléseket zsákmányoltak. Összesen 1,5 millió forint volt a bejelentő becsült kára. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindent vittek, ami mozdítható

Bemásztak építkezések területére is, és amit csak tudtak, elloptak. Autókat is feltörtek, majd azokból is értéktárgyakat zsákmányoltak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Építkezésekről is loptak

Egy építkezés helyszíne – Fotó: Police.hu

A környező településen megszaporodtak a lopások

Sorra jelentettek be lopásokat, gépkocsi feltöréseket a környező településeken a következő időszakban. Egy esetben mindössze egy bicskának kelt lába. Arra is volt példa, hogy elhajtottak a nyitott autóval.

Novemberben fogták el a feltételezett elkövetőket

Mielőtt lecsaptak a bűnbandára a zsaruk, összesen 11 bűncselekményt követtek el. Az ügyet a gödöllői rendőrök derítették fel. A helyszíneken alapos szemlét tartottak, és begyűjtötték a rendelkezésre álló adatokat. Akit tudtak, kikérdeztek az esetek kapcsán.

Munkában a gödöllői rendőrök

Egy rendőr munka közben – Fotó: Police.hu

Őket gyanúsítják

A rendőrök egy 14, egy 15 és egy 17 éves fiatalt, valamint a 18 éves T. Józsefet gyanúsítják a lopásokkal. Jellemzően csapatban dolgoztak, a zsákmányt pedig testvériesen elosztották egymás között. Mindenki egyenlő arányban részesedett a bűnös úton szerzett javakból.

Elfogták a fiatalokat

Az egyik gyanúsított elfogása – Fotó: Police.hu

Kutatást tartottak náluk

A rendőrök a fiataloknál kutatást tartottak. Azokat a lopott holmikat, amiket megtaláltak, lefoglalták. Kihallgatták a fiatalokat, akik a bűncselekményeket szinte kivétel nélkül el is ismerték. A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya lopás és jármű önkényes elvétele bűncselekmény elkövetése miatt eljárást indított ellenük. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nyomozók hosszas munkájának meglett a gyümölcse

Rendőr munka közben – Fotó: Police.hu

Kiemelt kép: Egy fiatal elfogása – Forrás: Police.hu

Exit mobile version