Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Főpolgármester: lezárhatják a Margitszigetet

Húsvétkor lezárhatják a Margitszigetet, illetve a Normafa és a Városliget parkolóit – erről beszélt szerda délután Karácsony Gergely.

A főpolgármester szerint mivel húsvétkor megjön sokak kedve a kirándulgatáshoz, ezért lehet arra számítani, hogy lezárások lesznek a fővárosban. Ez kerületi hatáskor, nem főpolgármesteri. Említette, hogy lezárhatják a Margitszigetet, mert nagyon népszerű célpont, ahol sokszor túl sokan vannak.

A szigeten túl felmerült egyes népszerű zöldterületek közeli parkolók lezárása is. Karácsony külön megemlítette a Normafát és a Városligetet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Döntés született az idősek elhelyezéséről

A főpolgármester arról is beszélt, hogy bizonyíték ugyan nincs rá, de fenntartja a gyanút, hogy a Pesti úti idősotthonba egy kórházból kerülhetett be a koronavírus.  A 24.hu kérdésére azt válaszolta, hogy azt nem tudják, melyik kórház lehet a fertőzés forrása, ami már több halálesetet is okozott. Szerinte most nem is ez a legfontosabb kérdés, hanem, hogy teszteljenek mindenkit, aki kórházból kerül vissza idősotthonba.

Most az a megoldás a fővárosi intézményekben, hogy elkülönítik azokat, akik kórházból kerülnek vissza.

Karácsony Gergely szerint hogyha az idősotthonokban megoldható, hogy bent lakjanak az ott dolgozók, az ehhez szükséges forrásokat is biztosítja  főváros. A szociális szférákban dolgozóknak pedig 100 ezer forint célzott juttatást utalnak.

Budakalászon is lezárják a népszerű kirándulóhelyek közeli parkolókat

A Budakalász Hivatalos Facebook oldalán a következő közleményt tették közé szerdán: „A húsvéti ünnepek és munkaszüneti napokon fokozottan érvényesek a korlátozások. A járványügyi intézkedések hatékonysága érdekében a budakalászi nagy látogatottságú helyek közelében lévő parkolókat, az Omszk park két parkolóját lezártuk, ugyanígy behajtani tilos táblákkal korlátoztuk a Duna-part forgalmát. A Luppaszigeti út és a Gát utca kereszteződésében „behajtani tilos – kivéve engedéllyel” táblát helyeztünk ki a mai napon”.

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Szentendre is részlegesen lezárja a belvárosát a húsvéti ünnepek alatt, Velence és Zebegény is korlátozásokat vezet be.

Kiemelt kép: Karácsony Gergely

Exit mobile version