Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Hiányérzeted van otthon? A részletekre helyezd a hangsúlyt!

Olyan gyakran fordul elő, hogy egy otthon szépen felújított, gyönyörűek benne a bútorok, de az embernek valahogy mégis hiányérzete van. Valahogy nincs hangulata, nincs benne egyéniség. Nos, ez azért van, mert az ember hajlamos alábecsülni a dísztárgyak jelentőségét, ráadásul a manapság trendi, minimalista stílus azt is sugallja, hogy lehetőség szerint ne legyenek „fölösleges” tárgyak a lakásunkban. Csakhogy így pont az egyediség tűnik el belőle.

Dísztárgyak márpedig kellenek

Főleg a kisebb lakásokban élők hajlamosak leginkább csak funkcionális tárgyakat vásárolni, nehogy túl sok holmijuk legyen. Valahol érthető a gondolatmenet, de kellenek egy lakásba olyan részletek, amik egyszerűen csak az esztétikumhoz járulnak hozzá. Nem véletlen, hogy a lakberendezési boltokban, webshopokban a dekorációs kellékek külön kategóriát képviselnek: ezekre igenis szükség van, hogy meglegyen az összkép.

Természetesen nem kell telezsúfolni a nappali polcait mindenféle szép, de a gyakorlatban nem hasznos holmival – az már a másik véglet. Egy-egy dísztárgy, ami kifejezi az ízlésünket, tökéletesen elég, legyen az akár egy váza, esetleg porcelán teáskészlet, vagy éppen angyal szobrok. De a dekorációs elemeknek lehet funkciójuk is: sokat dobhat a lakáson egy szép szalag, amivel elkötjük például a függönyt, ízléses dobozok, kosarak a kisebb tárgyak tárolására. A lényeg, hogy bármit választunk, az olyasmi legyen, ami nekünk fontos, passzol hozzánk, és persze jól mutat a környezetében.

Mire figyeljünk, amikor dekorációt választunk?

Dekoráljuk az otthonunkat bátran, jó nézelődést!

A fotó forrása:Cesarz / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!

Exit mobile version