Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Horrorfilmbe illő jelenet Kecskeméten, a vasúti síneken rekedt az utasokkal teli busz

Egy autóbusz sofőrje egészen fura módját választotta egy útakadály eltakarításának. Horrorfilmbe illő jelenteket éltek át az emberek Kecskeméten.

Egy terelőbója miatt nem tudott továbbhaladni

A kecskeméti autóbusz útját egy terelőbója akadályozta, aki behajtott a vasúti átjáróba, de onnan már nem tudott továbbhaladni. Közben a sorompó lecsukódott az érkező vonat miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utasok a vasúti átjáróban rekedtek

A sofőr, jobb ötlet híján kinyitotta az ajtókat, hogy az utasok a vonat érkezése előtt biztonságosan el tudják hagyni a járművet.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A busz végül kikászálódott a vasúti átjáróból

A sofőr aztán nagy lélekjelenléttel, kikormányozta az autóbuszt a vasúti sínekről, mielőtt a vonat odaért volna. Aztán felszedte az utasokat, és mintha mi sem történt volna, folytatja az útját. – írta a baon.hu.

A rendőrség vizsgálódik, a sofőrt kirúgták

A közlekedési eseménnyel kapcsolatosan a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya eljárást indított, de az biztos, hogy a sofőrt felmentették a további munkavégzés alól.

A buszjáratot üzemeltető cég közleményt adott ki

„A kivizsgálás során megállapítottuk, hogy a közlekedési esemény – a gépjárművezető felelősségét nem mentő okból – azért következett be, mert a vasúti átjáró útszakaszán útfelújítási munkák zajlanak és ideiglenesen, a munka üteme szerinti folyamatos áthelyezéssel terelőbóják és táblák kerültek kihelyezésre. Többszöri jelzés ellenére ezek a tárgyak sok esetben nem kellő gondossággal kerülnek elhelyezésre és az autóbuszok biztonságos elhaladását nem teszik lehetővé.”

Ezért váltak meg a soförtől

„Ez történt a panaszban ismertetett esetben is, a forgalmat akadályozó műtárgyat az autóbusz vezető későn észlelte, akkor, amikor már az átjáróban tartózkodott. A gépjárművezető ezeket az akadályt képező jelzéseket – nem kellő körültekintéssel – kívánta olyan helyzetbe hozni, hogy az autóbusz áthaladása lehetséges legyen.” – fogalmazott közleményében INTER TAN-KER Zrt.

Nem történt személyi sérülét

Szerencsére a horrorfilmbe illő jelenetben senki sem sérült meg, sőt anyagi kár sem történt. Az utasok a buszt biztonságosan el tudták hagyni, majd arra újra felszállva az útjukat folytatni.

Kecskemét 1. számú vonalán történt az eset

A sajtóközleményben leírták, hogy az 1. számú vonalon menetrendszerűen közlekedő egyik autóbusz – amely a kecskeméti Homokbánya Kollégiumtól 06:00 órakor indult, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola megálló után –, az Izsáki úti átjáróban a vasúti síneken megállt.

A közlekedési osztály és a rendőrség együttműködik

Mint a közlekedési szolgáltató jelezte: az esemény kivizsgálásában teljes körűen együttműködnek a rendőrséggel. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel az esettel kapcsolatosan további tájékoztatást nem kívánnak adni. Hozzátették: az érintett gépjárművezető munkaviszonyát a közlekedési esemény napján megszüntették.

Az utasok könyörögtek a sofőrnek, hogy nyissa ki az ajtót

Az esettel kapcsolatban az egyik kecskeméti közösségi oldalon is megjelent egy bejegyzés. A posztoló arról írt, hogy az édesanyja is a sorompók közé szorult buszjáraton utazott. „A kedves sofőr az Izsáki úton lévő sínre hajtott, megállt és leszállt, az utasok fent bezárt ajtókkal, a lámpa pirosra váltott és jött a vonat! Az utasok könyörögtek, hogy nyissa ki az ajtót, hadd szálljanak le! Szerencsére a vonat megállt időben.” – olvasható a bejegyzésben.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/MTI

Exit mobile version