Egy autóbusz sofőrje egészen fura módját választotta egy útakadály eltakarításának. Horrorfilmbe illő jelenteket éltek át az emberek Kecskeméten.

Egy terelőbója miatt nem tudott továbbhaladni

A kecskeméti autóbusz útját egy terelőbója akadályozta, aki behajtott a vasúti átjáróba, de onnan már nem tudott továbbhaladni. Közben a sorompó lecsukódott az érkező vonat miatt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az utasok a vasúti átjáróban rekedtek

A sofőr, jobb ötlet híján kinyitotta az ajtókat, hogy az utasok a vonat érkezése előtt biztonságosan el tudják hagyni a járművet.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A busz végül kikászálódott a vasúti átjáróból

A sofőr aztán nagy lélekjelenléttel, kikormányozta az autóbuszt a vasúti sínekről, mielőtt a vonat odaért volna. Aztán felszedte az utasokat, és mintha mi sem történt volna, folytatja az útját. – írta a baon.hu.

A rendőrség vizsgálódik, a sofőrt kirúgták

A közlekedési eseménnyel kapcsolatosan a Kecskeméti Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya eljárást indított, de az biztos, hogy a sofőrt felmentették a további munkavégzés alól.

A buszjáratot üzemeltető cég közleményt adott ki

„A kivizsgálás során megállapítottuk, hogy a közlekedési esemény – a gépjárművezető felelősségét nem mentő okból – azért következett be, mert a vasúti átjáró útszakaszán útfelújítási munkák zajlanak és ideiglenesen, a munka üteme szerinti folyamatos áthelyezéssel terelőbóják és táblák kerültek kihelyezésre. Többszöri jelzés ellenére ezek a tárgyak sok esetben nem kellő gondossággal kerülnek elhelyezésre és az autóbuszok biztonságos elhaladását nem teszik lehetővé.”

Ezért váltak meg a soförtől

„Ez történt a panaszban ismertetett esetben is, a forgalmat akadályozó műtárgyat az autóbusz vezető későn észlelte, akkor, amikor már az átjáróban tartózkodott. A gépjárművezető ezeket az akadályt képező jelzéseket – nem kellő körültekintéssel – kívánta olyan helyzetbe hozni, hogy az autóbusz áthaladása lehetséges legyen.” – fogalmazott közleményében INTER TAN-KER Zrt.

Nem történt személyi sérülét

Szerencsére a horrorfilmbe illő jelenetben senki sem sérült meg, sőt anyagi kár sem történt. Az utasok a buszt biztonságosan el tudták hagyni, majd arra újra felszállva az útjukat folytatni.

Kecskemét 1. számú vonalán történt az eset

A sajtóközleményben leírták, hogy az 1. számú vonalon menetrendszerűen közlekedő egyik autóbusz – amely a kecskeméti Homokbánya Kollégiumtól 06:00 órakor indult, a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola megálló után –, az Izsáki úti átjáróban a vasúti síneken megállt.

A közlekedési osztály és a rendőrség együttműködik

Mint a közlekedési szolgáltató jelezte: az esemény kivizsgálásában teljes körűen együttműködnek a rendőrséggel. A folyamatban lévő eljárásra tekintettel az esettel kapcsolatosan további tájékoztatást nem kívánnak adni. Hozzátették: az érintett gépjárművezető munkaviszonyát a közlekedési esemény napján megszüntették.

Az utasok könyörögtek a sofőrnek, hogy nyissa ki az ajtót

Az esettel kapcsolatban az egyik kecskeméti közösségi oldalon is megjelent egy bejegyzés. A posztoló arról írt, hogy az édesanyja is a sorompók közé szorult buszjáraton utazott. „A kedves sofőr az Izsáki úton lévő sínre hajtott, megállt és leszállt, az utasok fent bezárt ajtókkal, a lámpa pirosra váltott és jött a vonat! Az utasok könyörögtek, hogy nyissa ki az ajtót, hadd szálljanak le! Szerencsére a vonat megállt időben.” – olvasható a bejegyzésben.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Illusztráció/MTI