Site icon BudaPestkörnyéke.hu

Ingatlanvásárlás a dél-budai agglomerációban a legjobb üzlet

Biatorbágy

Miközben az árak az elmúlt 4 évben folyamatosan emelkedtek a budapesti ingatlanpiacon, a vevők megpróbálják ezt a drágulást valamilyen módon kompenzálni azzal, hogy elindultak az agglomeráció felé. Elmondjuk, hol érdemes most házat venni!

Aki nem az agglomerációt választja kertes házzal, vagy tágasabb lakással, annak a fővárosban gyakran sokkal rosszabb és kisebb lakással kell beérnie, sokszor kifejezetten rossz környékre kényszerülve.

Elindultak kifelé a városból vevők

A KSH számai is arra utalnak, hogy az ingatlanvásárlók egyre inkább a relatíve “olcsót” keresik az ingatlanpiacon. Az adatok azt jelzik, hogy mindinkább tolódik a megvásárolt lakások összetétele a kevésbé jó adottságúak felé. A gyakorlatban ez elsősorban abban mutatkozik meg, hogy a vevők elhagynak bizonyos paramétereket a lakás-igényeik közül. Lehet ez méret, szobaszám, elhelyezkedés, lakástípus – jelezte Rácz Gyula László, a Balla Ingatlan XVIII. kerületi irodájának szakmai vezetője a Realista.hu oldalnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szerinte egyértelműen érezhető, hogy a vevők egyre nagyobb számban érdeklődnek a külső kerületek, illetve az agglomeráció iránt. Jelenleg még nem különösebben nagy mértékű a kiáramlás a fővárosból. Az határozottan megfigyelhető, hogy kifelé, és az olcsóbb ingatlanok vásárlása irányába tartanak az emberek – mondta Palotai Emese is, a Balla Ingatlan észak- és bel-budai irodájának értékesítési vezetője a realistának. Úgy látja azonban, hogy a folyamat még nem annyira jelentős, mint évekkel korábban, az előző agglomerációs robbanásnál.

Olcsó húsnak híg a leve

De nem csak az agglomerációt fedezték fel újra a vevők, hanem az olcsóbb budapesti városrészeket, így például az olyan lakótelepeket is, melyek korábban nem voltak kifejezetten a vevők kedvencei. A panelek felkapottságát is azok megfizethetősége eredményezi. Viszont, ami iránt nagy a kereslet, annak az ára felmegy, így aztán a lakótelepek között is erősödik a kereslet a kijjebb találhatók iránt.

Egy jó választás az agglomerációban

Egyes rosszabb kerületeknél sokkal jobb választás lehet az agglomerációban egy megfelelő közlekedéssel rendelkező település választása. A kötöttpályás közlekedéssel elérhető települések különösen népszerűek, de az autópályák közelsége is vonzó a kiköltözők számára.

A dél-budai agglomeráció a jó választás

A dél-budai agglomerációban az elkövetkező 10 évben jelentős közlekedési beruházások történnek, erről korábban a BudaPestkörnyéke.hu hírportál is beszámolt, így az ingatlanszakértők egyöntetű véleménye szerint Páty, Zsámbék, Biatorbágy, Telki, Budajenő, Tinnye, Tök és Perbál most nagyon jó választás lehet, mert az ingatlanok értéke hamarosan jelentősen felértékelődhet.

Exit mobile version